Albán gagyi-fagylalt, aranyáron…
Minden év tavaszán elkezdődik az elmebetegséggel felérő „mennyibe kerül a balatoni lángos” cirkusz. Idén talán kisebb mértékű ez a lángos-idegroham, ám itt van helyette egy másik ügy, amiről pedig, senki nem beszélt. Eddig.
Az albán fagylalt. Azaz, az albán fagylaltporból készült gagyi. Ebben semmilyen természetes anyag nincs, és sem az íze, sem a bűze nem csábító, csupán a rengeteg egészségtelen ételszínezék vonzza a kánikulában megizzadt, hideget óhajtó nyaralókat.

Azt persze senki ne higgye, hogy a trágyaminőségű albán moslék olcsóbb az igazi főzött fagyinál. Sőt! Van, hol az átlagosnál magasabb áron kínálják árujukat azok a gazember vállalkozók, akik fillérekért vásárolják meg az albán fagyiport, és 400-500 százalékos árrést alkalmaznak.

Albániában, ebből az ott is legalacsonyabb minőségnek számító porból készült fagyi, gombóconként dekára átszámolva körülbelül 30-40 forintos áron kapható, szemben balatoni, a majd 1000 forintos árral. Joggal felvetődhet a kérdés, hogy hol vannak a Balaton környékéről az ellenőrök, az adóhatóság, a fogyasztóvédelem szakemberei? Merthogy nem kellene minden szemetet aranyáron megetetni a nyaralókkal (sem)…
Képünk egy tiranai fagyizóban készült, ahol nem a hozzánk exportált porból készítik a kedvelt finomságot...
(stoffán)


2025.06.06 23:15:26


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!