hirdetés

Súlyos fejsérüléseket szenvedett, és jelenleg is küzdenek az életéért a korábbi Forma-1-es versenyzőért Alex Zanardiért. A korábbi CART-bajnok egy kézzel hajtott kerékpárosok számára kiírt para versenyen balesetezett Olaszországban.

 

Zanardit a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba szállították helikopterrel, miután a verseny során összeütközött egy teherautóval. A baleset helyi idő szerint 17 óra 5 perc körül történt, a hírek szerint Zanardi egy lejtőn az út rossz oldalára sodródott kézzel hajtható kerékpárjával.

Este háromnegyed 8-kor a kórház közleményt adott ki, melyben megerősítették, Zanardi állapota súlyos.

Alex Zanardit, autóversenyzőt, paralimpikont és TV-s műsorvezetőt nagyon súlyos állapotban szállították a kórházba – áll a kommünikében.

Egy közúti balesetben volt érintett Sienában. Zanardit helikopterrel szállították a sienai kórházba 18 órakor.

Azonnal kezelésbe vették a sűrgősségi osztály profi szakemberei. Komoly fejsérülései miatt állapota nagyon súlyos, jelenleg idegsebészeti beavatkozáson esik át.

A baleset helyszínének közvetlen közelében egyébként a sűrű erdő miatt a helikopter nem is tudott leszállni, így úgy kellett őt odaszállítani a géphez.

A La Repubblica című olasz lap megszólaltatta Mario Valentinit, az olasz csapat edzőjét.

Egy lejtős egyenes szakaszon történt, épp azelőtt, hogy az út egy kissé elfordul. Alex enyhén átsodródott a másik sávba. A teherautó sofőrje próbált elkormányozni a járművet, de nem tudta elkerülni az ütközést – mondta.

Zanardi 1991 és 1999 között 41 F1-es versenyen állt rajthoz, legnagyobb sikereit azonban az autósportban 1997-ben és 1998-ban érte el az észak-amerikai CART-bajnokságban, ahol a legjobb lett. 2001-ben súlyos balesetet szenvedett, minek következtében mindkét lábát amputálni kellett. Ezt követően háromszor is paralimpiai bajnok lett kézzel hajtható kerékpárjával.