hirdetés

Újabb sztár adta fel a Girot. Az egyik nagy esélyes Simon Yates-ről kiderült bekapta a koronavírust. A csapat orvosa szerint semmi baj nincs és aggodalomra sincs ok, mert Yatesnél enyhe lefolyású a vírus. Feltehetőleg ennek is tudható be, hogy a kerékpáros eddig csak szenvedett a Giron. Nagy kérdés nem fújják-e le emiatt a Girot.

 

Valahogy nem volt önmaga, már az első szakaszon sem. Az Etnán sokat kapott, tegnap pedig szinte elsőként szakadt le az oldalszélben. Bár Fuglsanghoz hasonlóan felért, és nem kapott az összetett esélyesektől, talán érte kellett a leginkább izgulni a vasárnapi Roccarasós szakasz miatt.

Simon Yates azonban nem lesz ott a Giro mai szakaszán sem, hisz kiderült, hogy pozitív koronavírus tesztet produkált. Nincs rosszul, nem súlyos az eset, Dr. Matteo Beltemacchi a csapat orvosa külön kiemelte, hogy enyhék a tünetei, de ilyen esetekben természetesen a versenyző egészsége az első.

Yates-t két alkalommal is tesztelték, azonnal elkülönítették a többiektől, a csapatból szerencsére senki más nem produkált pozitív tesztet.

Azzal, hogy Yates feladta a versenyt, egyrészt Geraint Thomas után újabb összetett esélyest veszített a mezőny, másrészt a Mitchelton-SCOTT a mai napnak már csak 5 versenyzővel tud nekivágni.

Azt nem tudni, hogy az eset miatt le kell a többi sportolót is tesztelni. Az is nagy kérdés, hogy vajon Yates, hány kerékpárost fertőzött meg ? A szervezők egyenlőre semmit nem közöltek de a pakliban benne van, hogy a Giro idő előtt végtér.

Hisz két napja Brent Bookwalter szállt ki csigolyasérülés miatt, tegnap pedig Eduardo Affini bukott, és tört el az egyik kézcsontja. Az ausztrál csapat tájékoztatása szerint Howson és Hamilton sem teljesen egészséges, de ők ott lesznek a szombati rajtnál.

 

(turi)