hirdetés

Wales válogatottja a szlovákok után az oroszokat is legyőzte az Eb-n, méghozzá fölényesen, ez pedig a korábbi, angolok elleni vereséggel együtt is csoportelsőséget ért Gareth Bale-éknek, mert iksz született a szlovákangolon. Kiesett a Szluckij-csapat. Nekünk, magyaroknak így még tovább kell izgulni picit, hogy biztos továbbjussunk a csoportunkból. 

bale-wales

Az első játékrészben Wales kis túlzással lejátszotta a pályáról a korábbi  meccsekhez hasonlóan ezúttal is meglehetősen szürke orosz csapatot. Nem kevesebb, mint nyolc kaput eltaláló lövésig jutottak Bale-ék. A 11. percben Allen ugratta ki Ramsey-t, aki átpörgette a labdát a kapus fölött, majd Bale forintos labdájára a balbekk Neil Taylor érkezett a 20. minutumban, s bár elsőre még a kapusra lőtt, ismételhetett, és második próbálkozásra már nem hibázott.

 

A folytatásban Akinfejev tartotta a lelket az orosz válogatottban, de a második félidő közepén már újfent tehetetlen volt, amikor Ramsey begurítása után Bale pöccintette el a labdát a CSZKA hálóőre mellett. Bale ezzel az Eb-góllövőlista élére ugrott, és kezdődhetett a walesi ünnep, a csapat ugyanis nem elég, hogy továbbjutott, Angliát megelőzve csoportelsőként tette meg ezt.

A magyar válogatott csoportelsősége esetén egyébként éppen Walesszel kerülne azonos ágra a további első helyezettek közül, vagyis ha minden a mi terveink és a walesiek tervei szerint alakulna, akkor a két csapat megküzdhetne egymással egy esetleges negyeddöntőben.

Sajnos ma nem segített Szalaiéknak az angol válogatott. Ha nyertek volna szlovákia ellen Rooney-ék, akkor a magyar gárda már biztosan a legjobb 16 közé jutott volna. Azonban az angolszlovák döntetlen miatt még izgulhatunk egy picit, bár a Ronaldóék, úgy tűnik, simán verhetőek.