hirdetés

Megvédte a Bajnokok Ligája győztes címét a Vipers női kézilabdacsapata. A Győri ETO lányai küzdöttek, hajtottak és volt reményünk és lehetőségünk is a győzelemre, hisz tudott vezetni a magyar csapat, de sajnos a kritikus helyzetekben sokat hibáztak, megremegett a biztos kéz és így összességében nem sok esély volt arra, hogy a BL trófea ezúttal Győrbe kerüljön. Némi öröm az ürömben, hogy Tomori Zsuzsa révén azért mégis lett magyar oldala a BL győzelemnek, hisz a Vipers játékosaként ő is sokat tett a sikerért.

 

A címvédő Vipers másodszor vagy a Győri Audi ETO KC hatodszor, ez volt a nagy kérdés a női kézilabda Bajnokok Ligája döntő előtt. No meg az, hogy megtelik-e az aréna, ami a 15400 nézővel rekordot is döntött.

Határozottabban és pontosabban kezdtet az ETO, ehhez kellett az is, hogy Leynaud jobban védett, a norvég támadásokban viszont Mörk – hasonlóan az elődöntő első félidejéhez – nagyon nem találta a ritmust. A 8. percben Lukács lerohanásával 6-4-re vezetett a magyar csapat, még Katrine Lunde kapus is kijött a kispadhoz, hogy megbeszéljen valamit Ole Gustav Gjekstad edzővel. De a norvég védelem igencsak határozatlan volt előtte, így klasszis ide vagy oda, kiszolgáltatottan várta a lövéseket. A 12. percben már hárommal ment az ETO (8-5), és a meccs ezen periódusában nagyon nem látszott, hogyan lehet innen felállniuk a norvégoknak. Már-már titkon reménykedett minden magyar. De beütött a krach. Jött egy rontott Rju-lövés, egy Lunde-védés és egy Oftedal-lépéshiba, és máris 10-10-re módosult az állás. A rövidzárlat felhozta a Viperst, amely büntetett kegyetlenül, hisz a 22. percre úgy vette át a vezetést 11-10-re, hogy Gullden hetest is hibázott.

Ambros Martín az ETO mestere időt is kért azonnal de helyzet nem javult, sőt a mázlifaktor mellett Lunde is feljavult, ez pedig egy 6-0-s rohamot eredményezett (10-13). 11-14-nél Blohm emberhátrányban talált be, ezért szűk három perccel a szünet előtt a norvégok is időt kértek, hogy átbeszéljék a teendőt. Gólt azonban Nze Minko szerzett (13-14), Kristiansen ziccerét azonban Lunde kivédte, az utolsó másodpercben pedig Mörk megszerezve első gólját 13-15-re alakította az eredményt.

A második félidőt a korábban Érden is szerepelt Jerabková kezdte góllal (13-16), erre Hansen, Kristiansen és Oftedal bő egy perc alatt hárommal válaszolt, máris egyenlő volt az állás (16-16). Lüktetett a játék, újabb három és fél perc elteltével megint a Vipers ment néggyel (17-21) – mi lett volna, ha még Lunde is úgy véd, mint egy nappal korábban?
De nem védett, ennek pedig örülhetett az ETO, mert így nem szakadt le riválisától.De tudott újat húzni Gjekstad is, aki az addig csak védekező Tomorit támadásban is bevetette, hozott is két gólt a csapatának.

Hét és fél perccel a vége előtt, 29-27-es vezetésnél a norvégok, majd 28-31-nél a győriek kértek időt, és a háromgólos hátrány ellenére az utolsó öt perc sem tűnt lefutottnak. Azonban a zöld-fehér lányok nem tudtak gólt lőni, Lunde ugyanis mindent kivédett , hiába ő egy sztár kapus. Amikor kell persze minden kivéd. A vége simán 33-31 lett a norvégoknak, akik ezzel megvédték tavalyi címüket.

 

( H.Sz.)