hirdetés

Bár még nincs vége a Tour de France kerékpáros körversenynek a mai időfutamon az összetettben vezető Jumbos Vingegaard megmutatta nem véletlenül viselő a sárga trikót. A címvédő  több mint egyperc harminc másodpercet vert a nagy rivalisára Pogacarra. Így lassan kijelenthetjük az idei Tourt a dán címvédő bizony megvédi és megérdemelten.

A 2023-as Tour de France-on is kiemelkedik a mezőnyből a címvédő Jonas Vingegaard és a két és három évvel ezelőtti győztes Tadej Pogacar. Egy korábbi szakaszon Vingegaard egy perc körüli előnyt szerzett, utána azonban Pogacar többször is rávert az ellenfelére, a harmadik hét első szakasza előtt tíz másodperccel vezetett az összetettben a dán címvédő.

A keddi időfutam előtt a szakértők abban egyetértettek, hogy bármi fog történni, az eredmény szoros lesz. Sok versenyző Jonas Vingegaard győzelmére szavazott de tévedtek mert mindenki max 30 másodpercet jósolt a dán címvédőnek. Nos a 30 másodperc stimmelt de plusz egy perc még rájött.

Pogacar kiválóan ment, Vingegaard azonban teljesen más szinten versenyzett, sőt kerékpárt sem cserélt, hanem az időfutam biciklivel tolta végig a hegyi időfutamot és valljuk be űridőt ment Vingegaard. A vége előtt 4 kilométerrel már a Jumbos csapatkocsiból is azt üvöltötték Jonas kísérő, hogy nyomjad nyomjad, ma megnyered a Tourt ! Nos megnyerte a szakaszt, 1 perc és 38 másodpercet adott a második Pogacarnak a dán riválisa.

A 16. szakasz után így 1 perc és 48 másodperc Vingegaard előnye. Ami lassan bizony már behozhatatlan, és látva az idei erőviszonyokat már tetemes előnynek mondható. Az idei Tourból még két hegyi szakasz van hátra, de Vingegaardtól elvenni a Tourt már nem lehet.