hirdetés

Megnyerte élete első vébéjét az angol Rob Cross, aki 7-2-re verte a leköszönő 16-szoros világbajnok Phil Taylort. A korábbi villanyszerelő megháromszorozta eddigi bevételét.

rob crossAz elődöntőben a világelső Michael van Gerwent búcsúztató Crosst a sportág legendája sem tudta megállítani a fináléban. Elképesztő, de a londoni torna meglepetésembere akkor született, amikor Taylor már első BDO-világbajnokságát nyerte, és akkor kezdett el 11 évesen dartsozni, amikor finalista ellenfele a hetedik PDC-győzelmét ünnepelte.

A Taylor-sikereken felnövő Cross 18 évesen döbbent rá arra, hogy jó a dartsban. Közben villanyszerelői szakmát szerzett, amelyben egészen 2016-ig dolgozott. A sportban viselt be­ceneve is korábbi munkásságából ered: Feszültség. Nos, a villamossági szakértővel azóta nagyot fordult a világ, bár a biztos keresetet jelentô állását nehezen hagyta ott. Amatőr tornagyőzelmek után egy évvel ezelőtt profinak állt, szponzori szerződést kötött vele az egyik legnagyobb sportszergyártó, a Target. Decemberben pedig elindult élete első világbajnokságán, amit meg is nyert.

– Tizenöt évvel ezelőtt az volt az álmom, hogy játsszak a legendával, Taylorral, most megtettem. Nagyszerűen érzem magam, hiszen megnyertem életem első vb-címét – nyilatkozta Cross, aki ezzel az eddigi pályafutása alatt keresett 211 ezer fontot (74 millió Ft) csaknem megháromszorozta, győ­zelmével ugyanis 400 ezer fontot (140 millió Ft) vihetett haza.