hirdetés

Hargitay András szövetségi kapitány megváltoztatta döntését: Gyurta Gergely elindulhat a windsori rövid pályás úszó-világbajnokság 400 méter vegyes számában.
hargitay-andrasNem sokkal azután, hogy Gyurta Dániel maga is kiállt öccse mellett és keményen kritizálta a szövetségi kapitányt, Hargitay András úgy döntött: Gyurta Gergely mégis részt vehet az úszó-világbajnokság 400 méter vegyes számában, amelyre korábban Bernek Pétert nevezte rosszabb időeredménye ellenére.

– Mérlegelve az elmúlt napok nem kívánatos történéseit, korábbi szándékommal ellentétben úgy döntöttem, hogy Gyurta Gergely egyaránt rajthoz állhat 400 méter vegyesen és 1500 méter gyorson a windsori rövid pályás világbajnokságon – jelentette be Hargitay András.

Egész sportpályafutásom alatt sportolócentrikus voltam, ma is az vagyok, és az is leszek. Annak ellenére, hogy Gyurta Gergő a tokiói világkupán 0,6 másodperccel jobb időt ért el, mint Bernek Péter az országos bajokságon, azért akartam Gyurtát Windsorban csak 1500 méterre nevezni, mert annak előfutama ugyanaznap délelőtt van, mint a 400 méteres vegyesúszásé. Határozott véleményem, hogy Gergő akkor lehet eredményesebb, ha egy napon egy számra összpontosít.

Gyurta Tamás, az UTE szakosztályvezetője, Gergő édesapja, illetve Gyurta Dani, Gergő testvére ezt másképp értékeli, és ezt olykor ellenséges hangnemben kifejezésre is juttatta. Nem értették meg, hogy a legjobbat akartam. Szerintük Gergőt megfosztom egy általa kiérdemelt lehetőségtől, ezáltal elkedvetlenítem, csalódott és motiválatlan lesz.

Magam változatlanul úgy érzem, számára a kevesebb több lenne, azaz egy számban sikeresebben végezhet, mint a kettőben – bár én tévednék –, mégis: fejet hajtok. Ha ez gyengeségnek tűnik, nem érdekel. Nem az a célom, hogy én győzzem le a magyar úszókat. Nekik kell legyőzniük az ellenfeleiket –zárta nyilatkozatát a szövetségi kapitány