hirdetés

Sok mindent lehet olvasni. Sok helyen lehet olvasni. Sokan neveznek meg felelősöket, ilyen-olyan információk alapján. Sokan hangulatot keltenek anélkül, hogy megvárnák az ügyészségi vizsgálatot. Nevek hangzanak el közösségi médiában és nem ritkán becsületsértésig elmenő kommentek áradata ömlik be egy-egy poszthoz. Mindez a MÖSZ elnökének és más, az ökölvívásban ismert emberek privát oldalain olvashatóak. Néhányan nyilatkoztak már – többek közt nekünk is -, a Budapest 2017 Kft. vezetője nálunk, Erdei Zsolt elnök pedig máshol.

 

Már-állnak-a-ringek-Fotó-Duna-ArénaNézzük meg, mit tudunk eddig a nyilatkozatokból: A Budapest 2017 Kft. tiszta lapokkal játszva, több portálnak is elküldte, lenyilatkozta azokat az összeget, amit munkájukért kaptak. Sok félreértés vagy direkt hangulatkeltés szólt arról, hogy a Duna Aréna helyszíne, milyen túlárazott volt, és emiatt lett ez a több száz milliós hiány. Erről bebizonyosodott, hogy nagyon nem igaz. Valóban többe került, mint a Győri helyszín, de ez nem indokolja a 300 millió forint feletti hiányt.

Később jelentek meg olyan hírek, miszerint maga az elnök a felelős a hiányért, amit ő cáfol.

Na, akkor kezdjük el tiszta vizet önteni a pohárba. Szerkesztőségünk, megkapta az Magyar Ökölvívó Szövetség, az ifjúsági világbajnokság kapcsán aláírt szerződéseit, számláit. De először nézzük meg, hogy miért a Duna Aréna adott otthont a rendezvénynek.

Még ez év márciusában, az egyik elnökségi ülésen, maga az elnök jelentette be, hogy hiába keresték meg a győri polgármesteri hivatalt azzal, hogy ott szeretnék megrendezni a VB-t, az elnök szerint három hónapig nem kaptak onnan választ. Balogh Sándor elnökségi tag, a jegyzőkönyvek szerint, akkor ajánlotta fel, hogy ha máshol nem megy, akkor ő önköltségi áron, megpróbálja átadni az eseményre az Arénát. Furcsa, hogy az elnökség jó része emlékszik minderre, néhányan azonban máshogy elevenítették fel az eseményeket. Talán a legjobb lenne, ha a MÖSZ  nyilvánosságra hozná az adott jegyzőkönyvet – abban feketén-fehéren le van mindez írva.

No, de menjünk tovább, hiszen Erdei Zsolt elnök a VB után, elküldte az elnökségi tagoknak és más, a MÖSZ-ben tevékenykedő embereknek, hogy szerinte hogy alakult a költségvetés. Azonban a hozzánk eljuttatott számlák, teljesen mást mutatnak.

Az elnök által kiadott táblázat leír egy Győri rendezvényszervezést és egy eredetileg is Budapestre tervezettet. A győri rendezvény helyszíne, 62 millió forint lett volna. Finoman szólva is meglepő, hogy az aktuális kommünikében Borkai Zsolt, Győr polgármestere, arról számol be, hogy ő ingyen adta volna a helyszínt. A MÖSZ által kiküldött táblázat, 96 millió forintot mutat, amit kifizettek a Budapest 2017 Kft-nek. Viszont a nálunk lévő, hivatalos szerződés és számla, csak 49 millió 841 ezer forint. Ez bizony a fele annak, amit a MÖSZ kommunikált.

Volt persze másik vitatott szerződéses partner is, mégpedig a Top Sport Média Kft., akik beadtak egy 28 millió forintról szóló fény és hangtechnikai számlát. Tehát a más online portálokon megjelent 130 millióról szó sincs. Van egy másik szerződésük is, amelyben a közvetítéseket végzik el, ez a szerződés bruttó 57 millió forintról szól. Ezen lehet vitatkozni, azonban a szerződésben leírt operatőri és technikai gárda, elég jelentős volt.

Ezzel persze még mindig nem, jutottunk el a végére.

Találtunk két szerződést. Mindkettő 10 millió forintot meghaladó és arról szól, hogy két biztonsági cég a szállodákban fog vigyázni a csapatokra. A két cég közül, csak az egyik rendelkezik teljesítési igazolással, amiből kiderül, hogy minden VB-vel kapcsolatos szállodában, két fővel biztosította a helyszínt. A másik cégnek nincs teljesítési igazolása, mégis elutalták nekik a pénzt.

De ez még mindig nem a vége.

A Budapest 2017 Kft. diszponált 9000 vendégéjszakával, amelyet költségcsökkentés céljából felajánlottak a MÖSZ-nek. Ez azért lett volna jó a szövetségnek, mert az induló csapatoktól bejövő pénzből, 0 forint közpénzből meg lehetett volna oldani, a versenyző csapatok szállását, ellátását. De mégsem volt ez így jó, hiszen a MÖSZ, megbízott egy utazási irodát, hogy szervezze le a repülőjegyek mellett a szállást is, minimum négy csillagos budapesti szállodákba.

Miért nem voltak jók azok a térítés mentesen felajánlott szállodák, ahol a világ úszó elitje lakott?

Ugyanis a szállások több mint 500 millió forintba kerültek! Közpénzbe kerültek! Ami a mi, és az önök pénze.

Hogy lehet az, hogy a MÖSZ ma kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt hangoztatják, hogy nem a MÖSZ alkalmazottai, hanem külsős munkatársak miatt alakult ki a deficit, egy olyan eseményen, amely szerintük világ szenzáció volt?

Nem. Az esemény nem volt világszenzáció.

Illetve, ha a külsős megbízottaknál folyt el a pénz, az bizony a MÖSZ vezetőségével kapcsolatban felveti a hozzáértés hiányát. De nem így történt. Információink szerint, éppen ezért, a Központi Nyomozó Ügyészség már vizsgálja azt, hogy kik a felelősök ebben a számunkra roppant szomorú ügyben.

Várjuk a további fejleményeket.

 

(Forrás: sportmindig.hu )