hirdetés

Örülhetnek az utánpótls focisták, mert lesz jegyük az Eb selejtezőre. A magyar szövetségnek ugyanis zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak – olvasható az MLSZ honlapján .

 

Az Európai Labdarúgó Szövetség a szeptember 8-i, Szlovákia elleni Eb-selejtezőn a magyar szurkolók részéről elhangzott rasszista, valamint Szlovákiát szidalmazó megnyilvánulások miatt szabta ki a büntetést – írja az MLSZ. Mindez úgy történt, hogy a mérkőzés előtt az MLSZ, a válogatott játékosai, és Marco Rossi szövetségi kapitány is kérte a drukkereket, hogy ezeket mellőzzék.

Mivel az elmúlt öt évben többször is indult eljárás hasonló okok miatt a szövetség ellen, ezért visszaesőként bírálták el – írja az MLSZ a honlapján.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA-hoz a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.