hirdetés

Hiába a rengeteg szép új stadion. Hiába volt sikeres az Eb. A nézők csak nem jönnek a magyar futballmérkőzésekre. Drámai a helyzet, hisz a szurkolók nem járnak meccsre, márpedig, ha ők nincsenek, játék sincs igazán. Mindezen drámai helyzetet feltehetőleg az ultrák kiszorítása idézte elő.

Ute Fradi-fuszekA Fradi-stadion sem telt volna meg félig, ha minden drukkert odavezényeltek volna. Az NB I válságban van, hisz mindössze 10 314-en tekintették meg az NB I-es meccseket a helyszínen, ami 1719-es átlagot jelent – gyűjtötte össze az adatokat az NSO.

Ez óriási mélypont a 2016–2017-es idényben, az össznézőszám pedig csaknem négyezerrel elmaradt az eddigi legrosszabb fordulótól.

A leglátogatottabb meccset Felcsúton rendezték meg: a stadionépítés miatt oda elvitt Videoton–Ferencváros meccsre 3112 néző látogatott ki, vagyis még az ország legkisebb luxuspályáján sem lett telt ház. A második helyre szintén egy albérletben szereplő csapat találkozója futott be, az Újpest Angyalföldön játszott a Haladással, mintegy 2500 drukker előtt.

Debrecenben még a kedd esti meccsen 1685 ember előtt győzött a Honvéd, Gyirmóton 1400-an látták a helyszínen a Vasas elleni győzelmet, a Mezőkövesd–Paksra pedig 1215-en voltak kíváncsiak. A legkevesebben ismét az MTK dunaújvárosi albérletében voltak, a kék-fehérek 402 néző előtt győzték le a Diósgyőrt.

(Fotó: archív)