hirdetés

Sajnos most sem sikerült megtörnie a rossz szériát a Dunaújvárosi férfi röpiseinek, akik szépen kezdték újoncként az Extraligát. A Kecskemét azonban nem véletlenül áll a Magyar Kupa döntőjének kapujában és ezt Tomanóczy mester fiai is tudták de bíztak benne a szerencse melléjük szegődik. De nem. Aggodalomra azonban nincs ok. Az újonc DKSE főszponzora egyelőre türelmes, aki profi válogatott múltú sortoló, tudja a jó eredményekhez idő, alázat és sok sok szorgalom kell, és a szerencséből is egy nagy lapáttal. Most ez utóbbi hiánycikk sajnos Dunaújvárosban. Ráadásul a röpisek otthona is veszélybe került az önkormányzat már nem bírja fenntartani a városi sportcsarnokot és lehet bezárják. 

 

Sokan azt hiszik, hogy az extraliga újonca kipukkadt és a négyes döntőre sem ér oda, hisz sorozatban kapnak ki a Dunaújvárosi fiúk. Lehet, a sport ilyen. Bár újoncként ott lenni a négyesdöntő határán azért nem rossz dolog.

Amilyen jól indult a szezon most olyan rosszul folytatódik. Tény, hogy a csapatot elhagyta a kanadai válogatott játékos, aki szó szerint mentálisan megroppant ebben a járványhelyzetben. Jött azonban a török Duman, aki beilleszkedett, felvette a tempót, de ez kevés. Sajnos a csapat hibát hibára halmoz és képtelen a győzelemi fonalat megragadni és ezt sajnos külső tényezők is hátráltatják sajnos. Hiába van minden rendben a csapatnál sajnos nem tudni a jövőben hol fognak majd játszani, hisz a DKSE röpiseinek az otthona veszélybe került, mert az önkormányzat súlyos anyagi gondokkal küzd. Így senki ne csodálkozzon azon, hogyha döcög az extraligás fiúk szereplése, mert ilyen bizonytalanságban játszani, hát senkinek nem kívánjuk.

Az Esti Újság úgy tudja a városi politikai vezetésnél felmerült az is, hogy most szezon közben zárják be az újvárosi csarnokot. Sajnos hiába kerestük Mezei Zsolt alpolgármestert a csarnok bezárási pletykák miatt, sajnos két hete nem sikerült minket vissza hívnia. Biztos sok dolga van és nem ér rá a város elitcsapatának a gondjaival foglalkozni, amely az egyik legnagyobb utánpótlás akadémiával rendelkezik Magyarországon.

Nos ezen hátrányok után kijelenthetjük, hogy a Kecskemét elleni rangadónál sem volt kérdéses, hogy ki az erőnyerő. De az újvárosiak mestere Tomanóczy Tibor reménykedett benne, hogy egy győzelem ismét pályára állíthatja fiait. Azonban a csapat ausztrál tehetsége nem lépett pályára, lebetegedett így boritékolható volt, hogy nem Kecskeméten fog megtörni Dumanék átka.

A találkozó előtt derült ki, hogy Tomanóczy Tibor egyik ütőjére, Garret Ethan Williamre betegsége miatt nem számíthat, így át kellett variálnia a kezdőcsapatot. Az ő helyét Bohnicsek Szilveszter vette át. A meccs elejét összeszedetten kezdte a DKSE, és két ponttal ellépett (4:6), viszont ez a lépéselőny 8-nál elfogyott (8:8). Úgy tűnt, hogy itt fordulhat a kocka, és átveszi az irányítást a KRC, viszont a DKSE még időben reagált (10:11). A folytatásban felváltva estek a pontok (15:15), majd két hiba után kettővel lépett meg a hazai csapat (17:15). Ettől hullámvölgybe került a Dunaújváros, melyet a Kecskemét azonnal büntetett (19:15). Krupánszki a hazaiak huszadik pontját jegyezte, melyet követően Tomanóczy Tibor cserékkel próbált meg frissíteni, azonban ez sem segített (23:18). A végét innen sikerült szorossá tenni, viszont a szettet a KRC hozta (25:22).

Fordulás után Rabeka ász nyitása után vezetett először a Kecskemét kettő ponttal (4:2), melyet Tomanóczy Bálint blokkja, és a csereként pályára lépő Ethan egalizált (4:4). Ettől kezdve hol a KRC, hol a DKSE vezetett (7:6). Ekkor egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni, és továbbra is fej-fej mellett haladtak (14:13). Ekkor azonban ismét jött egy megtorpanás újvárosi részről (16:13), melyet azonnal időkérés, és csere követett. A végjáték előtt sikerült felzárkóznia az újvárosnak (19:19), majd ismét a Kecskemét tudott ritmust váltani (22:19). Hatalmas hajrával sikerült az egyenlítés (23:23), majd a fordítás is. Két szettlabdát hárított a KRC (25:25), viszont a harmadikat már nem tudták, így egyenlített a DKSE (25:27).

A harmadik szett elejét a Kecskemét kezdte jobban, így megint futhatott a Dunaújváros az eredmény után (6:3). Ennél az állásnál ráadásul beragadtak Tomanóczy Tibor tanítványai (7:3), akik megújulni nem tudtak, így a KRC tovább növelte előnyét (12:7). A felzárkózásért mindent megpróbáltak az újvárosiak, de ez nem sikerült (22:17), és a Kecskemét végül öt pontos előnnyel húzta be a szettet (25:20).

A lélektani előny birtokában játszó hazaiak kezdték jobban a negyedik szettet (4:1), és az előnyüket sikerrel tartották meg (8:4). Az újvárosiaknak ekkor elfogyott a koncentrációjuk, így egyre jobban kinyílt az olló (14:5). Ez a különbség a végéig megmaradt, így nagy valószínűséggel elszálltak a Dunaújváros esélyei a felsőházba kerülésért folytatott küzdelemben (25:17).

(cst)