hirdetés

Súlyos csapás mérte a német válogatottat. Mario Gomez kiválása után eldőlt, hogy Khedira sem játszhat a német válogatottban a házigazda franciák elleni Eb-elődöntőben.

német válogatott

Nincs könnyű helyzetben a német kapitány. Az eddig szépen menetelő csapatából Löwnek ugyanis három játékost mindenképp mellőznie kell a sorsdöntő gallok elleni találkozón.

Khedirára nem számíthatunk az elődöntőben, ám mindent elkövetünk, hogy a fináléra, ha bejutunk, akkor bevethető legyen – nyilatkozta hétfőn Joachim Löw szövetségi kapitány, aki vasárnap jelentette be, hogy a középcsatár Mario Gomez számára véget ért a kontinenstorna.

A Juventusban szereplő Khedira a legutóbbi szezonban rengeteget volt sérült, az Európa-bajnokságra azonban felépült, s a negyeddöntőig a németek valamennyi meccsén szerepelt.

A német kapitány dolgát tovább nehezíti, hogy Bastian Schweinsteiger játéka is kérdéses sérülés miatt, Mats Hummels pedig eltiltás miatt nem játszhat csütörtökön. A Németország–Franciaország találkozót csütörtökön 21.00 órától rendezik Marseille-ben.

(Forrás: Esti Ujság–sport365)