hirdetés

Újabb magyar aranyért izgulhatunk. Bejutott a döntőbe, így címe megvédéséért vívhat utolsó mérkőzésén Szilágyi Áron a riói olimpia szerdai férfi kardversenyében.szilágyi Az elődöntőben a dél-koreai Kim Jung Hvannal csapott össze, és látványos tusokkal 15-12-re győzött.Nagyszerűen kezdődött az asszó, Szilágyi önbizalommal telítetten hajtotta végre akcióit, ezzel meglepte ellenfelét, és 5-0-ra elhúzott. Ezután némileg magára talált a négy éve csapatban olimpiai bajnok Kim – aki éppen Szilágyi előtt áll a második helyen a világranglistán –, de a Vasas vívója továbbra is parádézott, a szünetig egy találatnyit megőrzött az előnyéből (8-4).

Változatos akciókkal bizonytalanította el ellenfelét, ezúttal már több alkalommal jöttek be a védés-visszavágásai, volt olyan, hogy hátrálva adott egylámpást tust vagy éppen határozottabban indult, és megelőzte Kimet. Az ázsiai vívót szinte végig tisztes távolságban tartotta, 11-6-ra, majd 13-8-ra vezetett.
Kim aztán minden mindegy alapon megpróbált felzárkózni, és 13-12-nél egészen közel került Szilágyihoz. Sokakban felmerült az előző napi párbajtőrdöntő emléke, amelyben Imre Géza 14-10-ről kapott ki dél-koreai ellenfelétől, de ezúttal Szilágyi védekezésre kényszerülve nagyszerű egylámpás találatot ért el, majd a 15. tust is sikerült bevinnie.

Nehéz volt győzni, mert a rutinos koreai ellenfél a végén még tudott húzni néhány váratlant. Nagyon várom a döntőt – mondta a fináléra siető Szilágyi, aki az aranyéremért küzd hamarosan.

(Fotó: archív)