hirdetés

Sérülései ellenére megvédte a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét Deontay Wilder. A címvédő nem is hagyott sok kétséget afelől, hogy ő ennek a súlycsoportnak a koronázatlan királya. Arreola a nyolcadik menetben feladta a meccset, igaz előtte már padlót fogott.

wilder

A 30 éves alabamai bunyós honfitársával, Chris Arreolával mérte össze az erejét a birminghami gála főmérkőzésén.

Az előzetes esélylatolgatások alapján kevés győzelmi reménnyel szorítóba lépő, világbajnoki találkozón korábban több alkalommal is próbálkozó Arreola már a negyedik menetben padlóra került, és a folytatásban sem tudott magára találni.

Wilder jobb keze a mérkőzés közben láthatón megsérült, később kiderült, hogy eltört, valamint leszakadt a jobb bicepsze is, de ez sem akadályozta meg abban, hogy a balosaira támaszkodva továbbra is nyomás alatt tartsa a kihívót.

A találkozó végül a 8. felvonást követő szünetben fejeződött be, miután Arreola a segédei tanácsára feladta a további küzdelmet. Wilder egy kézzel is nagyon hatékony volt, Arreola arca ugyanis tiszta vér volt, a bal szemét pedig alig bírta kinyitni.

A statisztika alapján Wilder 346 ütést indított, ebből 152 talált, Arreola 188-szor próbálkozott, és csak 52-szer találta el ellenfelét. A Barna Bombázó becenévre hallgató Wilder 37 meccs után is veretlen, és 36-szor KO-val nyert, Arreola új mérlege: 36 győzelem, 5 vereség, 1 döntetlen.

(Fotó: AFP)