hirdetés

Tusuphoz kerül Cseh Laci. A magyar olimpikon ugyanis épp azon csapathoz ment, amelynek a tagja az olasz Ilaria Cusinato, akinek a trénere épp Hosszú Katinka exe lett. Cseh erről állítólag nem tudott.

 

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó az SzPressz Hírszolgálatnak elárulta, nem tudott arról, hogy Hosszú korábbi edző-férje is felbukkanhat csapata, az olasz Aqua Centurions körül. Tusup egyébként csak néhány hete jelentette be, hogy átveszi a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, Hosszú riválisának számító Cusinato felkészítését.

Amikor elfogadtam a római csapat vezetőinek ajánlatát, fogalmam sem volt arról, hogy Tusup is a képbe kerülhet, mint az egyik leendő csapattársam hirtelen színre lépő edzője. Számomra Cusinato nem Katinka kihívója, hanem ugyanúgy csak egy úszó, mint az Aqua Centurions többi versenyzője – mondta csapattársáról Cseh. A BVSC sportolója szerint elképzelhető, hogy egyszer majd meglepi a világot az olasz úszónő, de nem hiszi, hogy erre már jövőre sor kerül.

Cseh László arról is beszélt, miért nem a Hosszú által vezetett csapatot választotta.

Ma sem tagadom, hogy Rómából érkezett a legjobb ajánlat, ugyanakkor azt sem hagyhattam ki a számításból, hogy BVSC-versenyzőként – még ha átmenetileg is – nem lett volna elegáns tett a klubommal szemben, ha a Team Iron színeiben jelenek meg – magyarázta.