hirdetés

Marad továbbra is orosz dutyiban az amerikai női olimpiai bajnok kosaras. Brittney Grinert drog-ügy miatt helyezték előzetes letartóztatásba és nem áll jól az ügye a sztár kosarasnak, főleg annak tekintetében, hogy Oroszország és Amerika viszonya nem felhőtlen az ukrajnai invázió miatt.

 

Júniusig őrizetben marad Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, aki februárban drogbirtoklás miatt került rács mögé Moszkvában.

Az Euroliga-címvédő Jekatyerinburg és a WNBA-s Phoenix Mercury világbajnok centerének az ügyvédje a pénteki meghallgatás után közölte, hogy még egy hónapig meghosszabbították védencének a tárgyalás előtti fogva tartását.

A 31 éves játékost a seremetyjevói repülőtéren állították elő, mivel a táskájában elektromos cigarettához tartozó, kannabisz tartalmú olajat találtak.

Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást Griner ellen, akire 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható.

Természetesen a sportoló drog-ügye összefüggésbe hozható az Ukrajna elleni orosz agresszióval, hisz Amerika fegyverekkel és pénzzel is támogatja Zelenszkij katonáit. A sportolónál talált THC tartalmú olaj Amerikában elterjedt, szabadon lehet vásárolni több államban is, birtoklása és fogyasztása nem bűncselekmény.

 

(Csákány)