hirdetés

Nagy meglepetésre vereséggel kezdte meg szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a hazai Európa-bajnokságon, miután 31-28-ra kikapott Hollandiától. Hollandia fiai eddig sosem tudtak győzni, de ez az EB emlékezetes lesz már nekik. Sajnos a magyar csapatnak összességében nem sok esélye volt a győzelemre, hisz rengeteg hibát és érthetetlen hibát vétettek fiaink.

 

Elképesztő hangulatban, 20 ezer néző előtt kezdődött meg a mérkőzés, amelyről a holland csapatkapitány, Schagen azt mondta, Magyarországon csak a győzelmet tudják elképzelni, semmi mást.

De a hollandok megeresztettek egy olyan nyilatkozatot is, hogy egy partit könnyebb elrontani, mint uralni, és az első félidőben láthattuk is, hogy mire gondoltak.

Nem tudni, hogy a magyarokat a hazai pálya, a nagy lehetőség, a 20 ezer ember zavarta meg, de nagyon visszafogottan kezdtek. A védekezés nem állt össze, Miklernek sem jöttek a bravúrok, a támadójátékra pedig a vérszegény jelző tökéletesen ráillett.

A holland támadójáték viszont a kiszámíthatatlan cselekre, olykor pár távoli bombára épült, és az előny egyre nőtt. ki tudja, mi lett volna a félidő vége, ha nem jön csereként Székely, aki bravúrt bravúrra halmozott a kapuban, így csak mínusz hárommal kellett szünetre menni (10-13).

Úgy tűnt, a szünetben lehetett rendezni a sorokat, meg is voltak a lehetőségek az egyenlítésre többször, de elképesztő hibák csúsztak be a játékba. Döntő pillanatban eladott labdák, kiállítások, a legvégén pedig egy rossz csere megpecsételte a sorsunkat.

Az sem segített, hogy Bánhidi bokasérülés miatt nem folytathatta a meccset. Lékai és Bodó ugyan fel-felszívta magát, és a hajrára sikerült az egyenlítés, de 28-28 megint hibát hibára halmoztunk. A hollandok pedig gyártották a gólokat. Így a végén 28-31-re nyert Hollandia csapata.

 

(Predrag)