hirdetés

Az FC Topolya futball történelmet írhat a nyáron. A vajdasági magyar klub, amely szépen szerepel a szerb nemzeti bajnokságban és kupában is  történelme során először igazolhat Magyarországról magyar játékost. Az Újpest FC volt szélsője ma már a Vasas U19-es tehetséges fiatal 18 éves játékosa Csákány Áron egy hetet töltött Topolyán miközben zajlik a bajnokság, és úgy tűnik nagyon közel van a történelmi igazolás. Mindez örömteli hír a vajdasági magyaroknak, bár a Vasas egy fontos és tehetséges játékosát veszítheti el.

 

Nagy dolog, hogy egy hétre elengedte a Vasas Kubala Akadémia vezetősége az U19-es tehetséges játékosát Csákány Áront a vajdasági  FC Topolyához. Azért nagy dolog, mert szezon közben ez nem nagyon szokás, de az FC Topolya vezetése úgy tudjuk ragaszkodott ahhoz, hogy Csákányt minél előbb megismerhessék és felmérjék a tudását. A pályafutását a Dalnoki Akadémiában kezdte Csákány és a Vasashoz az Újpest FC-ből került. A fiatal játékosra felfigyelt már az olasz bajnokságban szereplő Crottone csapata is és a horvát FC Varazdin is, de az FC Topolya lépett a tettek mezejére ami nem csoda. A Vasas U19-es játékosa rettentően gyors, a tesztek alapján már most a kiemelt európai szinteken belül teljesít, bevethető hátvédként, szélsőként és, ha kell a csatárként is boldogul. Volt edzői szerint sosem adja fel, az utolsó leheletig fut és küzd és összességében látszik a játékán a délvidéki mentalitás. A fiatal játékos Topolyán remekülésezte magát és amilyen fogadtatásban volt része, azt még ma is boldogan meséli.

Nem titkolom nagyon megleptek Topolyán. Legfőképp azzal, hogy az akadémistáktól kezdve a vezetőségig mindenki örömmel fogadott, sőt amikor bemutattak mindenki ott volt és igen , mindenki megtapsolt. Nagyon jól esett, nagyon emberi, őszinte szeretet kaptam. Az edzések egészen mások mint Magyarországon, sokkal keményebb, gyorsabb a tempó és bizony itt tudok tanulni és van még mit tanulnom úgy gondolom. Éppen ezért is örülök, hogy mindenki befogadott. Júniusban jövök vissza ebben maradtunk az FC Topolya vezetőségével-mondta sejtelmesen Csákány Áron az Esti Újságnak.

Az újságnak az FC Topolya vezérigazgatója megerősítette, hogy Csákány Áront visszavárják.

Örülünk, hogy Áront megismerhettük személyesen is, ez az egy hét erre kellett. Mi már csak egy éles meccsen akarjuk megnézni Áront, hisz amit mondtak róla és amit tudtunk az úgy van, nem csalódtunk és nem titok a felkészülésre várjuk vissza, várjuk haza Áront Topolyára-mondta Palágyi Szabolcs.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Csákány Áron lenne az első olyan játékos, aki magyar magyar, azaz Magyarországról érkezne és ez sokak szerint történelmi lépés. Az FC Topolya Futball Akadémiájának is és a felnőtt csapatnak is nagy dolog lenne, ha azzal büszkélkedhetne, hogy Magyarországról igazoltak, hisz ez üzenet értékű lenne a vajdasági magyaroknak, és üzenet értékű a magyar futballnak is, hogy bizony csábító Szerbiába menni játszani és egyben futballt tanulni.

Talán az sem véletlen, hogy Csákány Áront az FC Topolya vezetősége a legendás Tadic és Könyves mezénél fotózták le. Talán az ő mezét is oda teszik pár év múlva büszkén Topolyán. A Vasas FC mindenképp örülhet, hisz egy játékosára figyeltek fel. Azonban sírhatnak is Angyalföldön, ha a fiatal játékost nem tudják megtartani és  Csákány Szerbiába távozik.

(  Turi )