hirdetés

Hihetetlen összetett győzelem a Giron. Az Ineosos Geoghegan Hart 39 másodperccel nyerte az összetettet úgy, hogy egy napig sem viselte a rózsaszín trikót csak az utolsó milánói időfutam után.

 

Mondhatni egálról indult, a Giro utolsó etapja a záró időfutam. Geoghegan Hart 39 másodperccel verte az összetettben első helyen álló fiatal ausztrált Jai Hindley-t, így megnyerte pályafutása első háromhetesét.

Az időfutamot a 4000 méteres időfutam világbajnoka Ganna nyerte brutális idővel, több mint 54 km/h átlagot ment. Így az Ineos csapata a harmadik egyenkéntit is behúzta, és így történelmi győzelmet aratott a Giron két trikóval és hét szakaszgyőzelemmel. Valter Attila a 27. helyen fejezte be pályafutása első háromhetesét.

Tao Geoghegan Hart egy pillanatnyi kétséget sem hagyott senkiben azt illetően, ki a jobb időfutamos, mint az összetettben vele azonos idővel élen álló Jay Hindley. Már az első ellenőrző pontnál is magabiztosan vezetett, végül 39 másodpercet adott a napot rózsaszínben kezdő Jay Hindley-nek. A Sunweb versenyzője, akárcsak korábban Purito vagy Quintana, az utolsó szakaszon, vagyis a milánói időfutamon vesztette el az összetett első helyét.

Az Ineos nagyot tarolt ezen a Girón, hiába veszítették el hamar Geraint Thomast és így kapitány nélkül maradtak, Geoghegan Hart a rózsaszín mellett a fehér trikót is vitte, és összesen 7 szakaszt nyertek. Ganna mindhárom időfutamot behúzta, a mai napon 17:16-os időt ment a 15 kilométerre, ami 54,5-ös átlag.

Ahogy az várható volt, Kelderman megtartotta a harmadik helyét összetettben, a 15 napot rózsaszínben tekerő Joao Almeida megszerezte a 4. helyet, Valter Attila pedig 41. lett az utolsó szakaszon. A CCC magyar versenyzője 1.39-et kapott Gannától, és megtartotta a 27. helyét összetettben.

Tao győzelméről elég csak a szakaszgyőztes Ganna mondatait idézni.

Tao miatt boldogabb vagyok, mint saját magam miatt. Amikor ránéztem reggel, láttam a szemében, hogy meglesz a rózsaszín trikó, és a 7. szakaszgyőzelmünkben is biztos voltam.-mondta Filippo Ganna.

(csákány)