hirdetés

Végre megtört a jég, szó szerint. A magyar hokiválogatott győzött, ráadásul a sokkal erősebb Fehéroroszok ellen. Ráadásul történelmet is írtak Chernomaz mester fiai, hisz 1939 után az elit világbajnokságon pontot szereztünk.

magyar-fehérororsz vb

A magyar válogatott megszerezte első győzelmét a tornán. Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese a Fehéroroszok ellen nyert 5-2-re. A magyar hokisok fantasztikusan kezdték a meccset. Nagy Gergő és Sarauer Andrew góljával 2-0-ra vezettünk az első harmadban. A második játékrész elején aztán a semmiből egyenlítettel a fehéroroszok. A magyar hokisok azonban óriási elánnal küzdöttek és Sebők Balázs, majd Galló Vilmos góljaival megfordították a meccset. Az utolsó harmad utolsó percében az ellenfél lehozta a kapust, de így sem sikerült szépíteniük.

A fehéroroszok üres kapujába azonban Vas János betalált, kialakítva az 5-2-es végeredményt.

A magyar hokiválogatott legutóbb az 1939-es elit vb-n szerezett pontot.

Chernomaz a találkozó utáni sajtótájékoztatón kiemelte: a mostani válogatott más volt, mint egy nappal korábban az amerikaiak ellen.

Nagyon felkészültünk a fehéroroszokból, az eltervezett játékot szinte végig tudtuk hozni. A kritikus szakaszokban is jól döntöttünk, így a korábbiakhoz képest kevesebb sansza volt az ellenfélnek. Maradt esély a bennmaradásra – tette hozzá a magyar kapitány, aki megjegyezte, a tavalyi, krakkói feljutáshoz hasonló érzése lehetett mindenkinek, a szurkolóknak is, játékosoknak is, akkor ugyancsak üres kapus góllal alakult ki a végeredmény, és akkor is hasonló eufóriát váltott ki.

A győzelem létfontosságú volt, hiszen így a magyar válogatott sorsa a hétfői utolsó csoportmeccsen a saját kezében van a bennmaradást illetően.

A magyar válogatott hétfőn Németország ellen játszik. A fehéroroszok ellenfele pedig kedden Franciaország lesz. Ha a magyarok legyőzik a németeket, akkor nincs jelentősége annak, hogy a másik meccsen milyen eredmény születik, ugyanis azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés eredménye számít.