hirdetés

Froome elvérzett. Yates pedig nagyon megverte a mezőnyt, Dumoulin 41 másodpercet kapott, Aru teljesen elszállt, de Froome is majd kétperces komoly mínusszal zárta a napot.

yates 2Nem volt nyugi a Zoncolan után, de ez talán nem meglepetés. Simon Yates harmadszor nyert rózsaszínben, és már bő két perccel vezet összetettben. Kedden pedig jön az időfutam!

Sokan vártak valami komoly fordulatot a sappadai szakasztól, és jött is a show. Kezdjünk Fabio Aruval, aki ma teljesen elszállt, majdnem 20 perc hátránnyal érkezett célba, és esetében talán még a folytatás is kérdéses. Aztán itt van a Zoncolant megnyerő Froome, aki ma 1.32-t kapott, így még a dobogótól is nagyon távol került. Illetve láttunk egy elképesztően erős Simon Yates-t, aki tizennyolccal a vége előtt támadott, és nagyon megverte a mezőnyt. Senki nem tudta követni az utolsó előtt emelkedőn, még lejtmenetben is adott adott az üldözőknek, ahol nem mindig volt a legnagyobb az összhang. Ment is a mutogatás Dumoulin meg Pinot részéről. Az üldöző csoport – ahol Lopez, Pozzovivo és Carapaz is ott tekert – végül 41 másodpercet kapott (plusz ugye a jóváírás). Ez pedig azt jelenti, hogy Simon Yates már több mint 2 perccel vezet összetettben. Egy ekkora előny elég is lehet a keddi egyenkéntire.