hirdetés

A Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapján megjelentek szerint leállítják a Magyar Kupát, miután négy ferencvárosi játékos esetében is pozitív eredményt hozott a koronavírustesztjük. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Hajós Alfréd uszodában több száz vízilabdás gyerek is járt edzeni, de egyenlőre senki nem végzett rajtuk tesztet és nagyon felvilágosítást sem kaptak arról, hogy most mitévők legyenek.

 

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Hajós Alfréd uszodában, ahol a Fradi koronavírusos pólós játékosai is edzettek több száz gyermek is járt edzésre. A gyerekek szülei nagyon felvilágosítást sem kaptak az uszodától vagy épp a biztonsági szolgálattól sem, hogy mit tegyenek . A legfontosabb infot ugyan közöték velük, hogy egy darabig az uszodában az edzések is elmaradnak. Azonban az idejáró gyerekek, családtagok adatait sem írták fel, így pedig elég bonyolult lesz az esetleges fertőzés továbbterjedését majd megállítani.

Igazából a biztonsági szolgálat és más sem mondott semmit azon kívül, hogy egy darabig nem lesznek edzések. Természetesen mint szülő ezt megértem, de az picit fura, hogy se tesztet nem vettek az idejáró gyerekektől, se komoly lépéseket sem láttam, hogy próbálkoznának a vírus elleni harcban, mondjuk adatokat kértek volna, vagy hova menjünk, ha úgy látjuk baj van. De még csak az érintett szakértőket sem hívták ki ide az uszodába, én legalábbis nem láttam amíg itt voltam pár órát, ami nekem így aggályos. Természetesen én a gyerekemet viszem is tesztre saját pénzen ezek után ez nem kérdés – mondta egy aggódó szülő az Esti Újságnak.

A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált. A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk. A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók. Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni – olvasható a szövetség közleményében.

A koronavírus-járvány miatt a bajnoki szezont előbb felfüggesztették, majd májusban törölték. A Magyar Kupát végül nyárra tették, a csapatok két fordulót különböző városokban játszottak le (közte Budapesten is), majd a harmadik kör mérkőzéseit már a fővárosban rendezték, mint ahogyan a helyosztók is a Hajós-uszodában lettek volna – szerdán játszottak is meccseket a Margitszigeten. A Ferencváros csapata már bejutott a legjobb négy közé a kupában, szerdán este 19 órától a Vasassal játszott volna az elődöntőben, de értelemszerűen ezt a mérkőzést is elhalasztják. Az eredeti tervek szerint csütörtökön lett volna a sorozat döntője.

( Csákány )