hirdetés

Végre valami sikerült a MU-nak. A Manchester United Jesse Lingard 110. percében lőtt hatalmas góljával 2-1-re legyőzte a Crystal Palace-t az angol labdarúgó-FA-kupa döntőjében. A manchesteri csapat ezzel beérte az Arsenalt, amely eddig egyedüli csúcstartó volt 12 FA-kupa győzelmével.

szexmunkás

Még el sem kezdődött a mérkőzés, de egy érdekes jelenetet azonnal fel lehetett jegyezni: a játékosok és a szurkolók már régen elkezdték énekelni az angol himnuszt, miközben a britek egyik leghíresebb énekesnője, Karen Harding csak álldogált egy helyben, kezében a mikrofonnal.

Az első félidőben a Manchesternek volt több lehetősége a gólszerzésre, igaz, a 18. percben Wickham gólt lőtt – a bíró viszont nem adta meg. Előtte Smalling volt szabálytalan, kapott is egy sárgát a védő. Wickham ugyanakkor nem állt meg, de Clattenburg nem ítélt előnyszabályt – ha így tesz, akkor előnybe is kerülhetett volna a Palace.

A második félidő elején Rashford remek átadása találta meg Fellainit, akinek a lövése a lécről pattant le, de nem befelé, hanem kifelé. Nem sokkal később jött a második kapufa a Unitedtől, Valencia beadása után Martial fejelte tovább a labdát, a jobb oldali kapufa megmentette a Palace-t. Úgy tűnt, hogy a két kihagyott helyzet megbosszulja magát, a londoni csapat Puncheon góljával megszerezte a vezetést a 78. percben.

Három perccel később viszont jött az egyenlítés, a borzasztó szezont futó Juan Mata (aki még a spanyol válogatottból is kiszorult, és nem lesz ott a Eb-n) a Fellainiről elé pattanó labdát vágta be a kapuba.

Újabb gól már nem esett, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Az első „mini” ráadásban sem volt gól, de Chris Smallingot kiállították a 105. percben második sárga lappal. Öt perccel később a csereként beálló Lingard csapott le egy lecsorgó labdára, majd elemi erővel lőtte ki a jobb felső sarkot.

Ez volt a győztes gól, Louis van Gaal megszerezte első trófeáját a Uniteddal. Ami egyben az utolsó is lehet, ha igaznak bizonyul az az információ, hogy akár még ma bejelenthetik, hogy José Mouirnho lesz a klub következő menedzsere. A Manchester egyébként 12. alkalommal nyerte meg az FA-kupát, amivel befogta az eddigi rekorder Arsenalt az örökranglistán. Ezzel az is eldőlt, hogy a West Ham United elindulhat az Európa-ligában, mert a Manchester már korábban megszerezte az indulási jogot a bajnokságban.