hirdetés

Nem bírt egymással a két madridi csapat. Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban a milánói döntőn nem jutott dűlőre a Real Madrid és az Atletico Madrid, hogy kié legyen a BL-trófea. A büntetőpárbajt azonban CR7 és brigádja jobban bírta. 

real BL

Sergio Ramos a 15. percben pöckölte be a labdát Jan Oblak kapujába. A gól után a Reál Madrid visszahúzódott, ám középpályásai kiválóan szűrtek, védelme biztosan hárított. Az Atlético csatárai komolyabb helyzet kialakításáig nem jutottak. Bár a pozícióharcban az Atlético többet birtokolta a labdát, a Reál néhány meglódulása erőteljesebb benyomást keltett. Az első félidő színvonalára jellemző, hogy a vége felé a közönség egyre gyakrabban fütyült.

A második játékrész sokkal élénkebb játékot mutatott. Az Atlético is, a Real is több nagy helyzetet dolgozott ki, előbbi tizenegyeshez is jutott a félidő elején, de Griezmann a felső kapufát találta el. A 75-80. perctől már kifejezetten élvezetessé vált a meccs.

A 80. percben, miután óriási tűzijáték volt az Atlético kapuja előtt, az ellentámadásból megszületett az egyenlítés. Juanfran beadásából Carrasco talált be Navas kapujába (1-1). Az eredmény maradt is a rendes játékidő végéig.

A hosszabbításban nem született gól, úgyhogy tizenegyesek döntöttek. Az Atletico negyedik embere, Juanfran hibázott. A Real Madrid pedig 11. alkalommal nyerte meg a BL-kupát.