hirdetés

Óriási meglepetésre a két Ferrari végzett az élen a Forma–1-es Osztrák Nagydíj harmadik, szombati szabadedzésén. Az első pozíciót Sebastian Vettel szerezte meg csapattársa, Kimi Räikkönen, valamint Lewis Hamilton előtt. Az első két szabadedzést megnyerő Nico Rosberg összetörte a kocsiját, és minden bizonnyal 5 rajthelyes büntetéssel kell számolnia a váltócsere miatt.

raikönnen ferrari

Nico Rosberg a kettes kanyarban vesztette el az irányítást az autója felett, és előbb orral a szalagkorlátnak csapódott, majd megpördült, és a kocsi hátát is odaverte. Inkább a kocsi farának sérülése a problémás, ugyanis így minden bizonnyal váltót kell cserélni a német Mercedesében, ami 5 rajthelyes büntetést jelent számára.

A baleset miatt megszakított edzésen végül Sebastian Vettel megdöntötte Rosberg első szabadedzésen felállított pályacsúcsát, és Kimi Räikkönen is brillírozott, hiszen alig több mint egy tizeddel maradt csak el a némettől.

Lewis Hamilton is szorosan ott volt az olasz istálló pilótái mögött, de csak két tizedre tudta megközelíteni a négyszeres világbajnokot, így mindenképp javulnia kell a 2 órakor kezdődő időmérőre.

A két Red Bull továbbra is több mint fél másodperces hátrányban van az élmezőnyhöz képest, és nyoma sincs a pár héttel ezelőtti remek formájuknak. A McLaren-Hondák pedig ismét a középmezőny végén küzdenek, és nagyon úgy tűnik, hogy ismét a következő szezonra marad az áttörés.