hirdetés

Szurkolók estek neki az ellenfél drukkereinek. Állt a bál Fehérváron az Alba Fe­hér­vár –Vulcano férfi kosárlabda  találkozón. Horton ellen vizsgálat is indult. a belső sza­bály­zata sze­rint jár el a já­té­ko­sá­val szem­ben. 

Debrecen, 2018. február 18. A fehérvári Chris Horton a férfi kosárlabda Magyar Kupában a 3. helyért játszott Atomerõmû SE - Alba Fehérvár mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2018. február 18-án. A paksi csapat 67-53-ra gyõzött.  MTI Fotó: Balázs AttilaA belső szabályzata szerint jár el az Alba Fehérvár kosárlabdaklub az együttes egyik játékosával szemben, aki csütörtökön a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni összecsapáson összetűzésbe került a vendégszurkolókkal.

A két csapat csütörtöki találkozóján – amelyet 94-90-re nyert a Fehérvár – Chris Horton és Sir’Dominic Pointer nekiugrott meccs közben a drukkereknek, utóbbit végül kiállították.

A fehérvári klub pénteki közleményében hangsúlyozta, ez a szurkolói megnyilvánulás már az első, szombathelyi mérkőzésen is végigkísérte a találkozót.

Egy hazai támadást követően az egyik játékosunkat rasszista megnyilvánulások kíséretében a vendégszektorból megdobták, majd leöntötték, leköpték, amire ő a meccs hevében profi sportolóhoz méltatlan módon reagált – írja le az esetet a kommüniké.

Az Alba Fehérvár – ahogy fogalmaznak – reméli, hogy a szövetség nemcsak felhívásokkal és büntetésekkel jár el, hanem a jelenlegi esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja, és ennek megfelelően dönt, hogy a jövőben ilyen szurkolói magatartások ne fordulhassanak elő a kosárlabdapályákon.