hirdetés

Szerda délben Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy az NB I-től búcsúzó DVSC csapatánál jelentős változás történik: a 73 százalékos tulajdonnal bíró Szima Gábor és a város útjai elválnak.

 

Itt az idő, hogy Debrecen cégvezetői beálljanak a klub mögé. Ha nem lesz Szima Gábor és ez nem történik meg, akkor nagyon nehéz idők jöhetnek – nyilatkozta a városvezető.

„Olyan DVSC-t adok át, ahol van egy erős csapat – annak ellenére, hogy kiestünk. Minden játékosnak szerződése van, nem esett szét a csapat. Anyagilag is stabil lábakon áll, 300 millió plusz van, úgyhogy nem kell egyből pénz után szaladgálni. Ott leszek minden DVSC-meccsen. Bár nem leszek tulajdonosa a klubnak, nem leszek benne a vezetőségben, anyagilag is támogatni kívánom a klubot a jövőben is.”-közölte a leköszönő klubtulajdonos Szima Gábor.

Mielőtt Szima Gábor a klubhoz érkezett, a csapat 2001-ben az utolsó előtti, kiesőhelyen végzett az élvonalban, azonban a BKV Előre nem vállalta az indulást, így maradt bent a DVSC. Két évvel később már a dobogón végzett a Debrecen, amely 2005 és 2010 között öt bajnoki címet és egy ezüstöt nyert.

A Szima-érában összesen hét bajnoki címet nyert a DVSC – volt veretlenül is első –, egyszer volt második és négyszer harmadik az NB I-ben. A Magyar Kupában négyszer ért fel a csúcsra ebben az időszakban.

Úgy tudjuk a városvezetés és a klubtulajdonos között nem mindig volt felhőtlen a viszony, de Szima klubtulajdonsoként mindent megtett a klubért és a helyi futball megmentéséért.