hirdetés

Minden eddiginél többen, százhatvanan állnak rajthoz a Sygnus 42. Gemenci Nagydíj kerékpárversenyen, amelyet május utolsó hétvégéjén rendeznek Szekszárdon és Pakson.

gemenc kupa

Steig Csaba főszervező a keddi, szekszárdi sajtótájékoztatón elmondta: a nagydíjon nyolc ország sportolói, tíz külföldi és hat-nyolc hazai csapat indul; az érdeklődésre jellemző, hogy két külföldi csapat is várólistán van. Az eddigi háromszakaszos verseny újabb helyszínnel, egy paksi etappal bővül ki – tette hozzá.  A program jövő pénteken egy 123 kilométeres szakasszal kezdődik, majd május 28-án Pakson 70 kilométeres versenyt, Szekszárdon pedig 55 kilométeres, háztömb körüli kritériumversenyt rendeznek. Utóbbi 1,7 kilométeres körpályán zajlik majd Szekszárd belvárosában. A nagydíjért folyó küzdelmet május 29-én 132 kilométeres etap zárja.

A főszervező a hazai mezőnyből Rózsa Balázsra, a Szuper Beton Cycling Team versenyzőjére hívta fel a figyelmet. A külföldi csapatok közül kiemelte az olasz Delio Gallina Colosiót, amely tehetséges U23-as versenyzőkkel érkezik. Rajthoz áll a luxemburgi Team Differdange-Losch csapata is Lovassy Krisztiánnal és a tavalyi Tour de Hongrie-győztessel, Tom Thillel – jegyezte meg.