hirdetés

Magyarország sportpolitikája jó úton halad – jelentette ki Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Budapesten rendezett nemzetközi sportújságírócsúcs kedd esti záróeseményén.

629szabo“Az önök magyarországi jelenléte azt bizonyítja, hazánknak sikerült felrajzolnia magát a sport világtérképére. Máris érződik azon célkitűzésünknek a pozitív hatása, hogy minél több nemzetközi sporteseménynek otthont adva jó hírünket vigyük a világba, és idevonzzuk a sportolókat és a sportkedvelő turistákat” – mondta Szabó Tünde a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szervezete (AIPS Europe) konferenciájának záróvacsoráján, a Duna Arénában.
“Büszkék vagyunk arra, hogy míg az elmúlt napokban a nemzetközi sportújságírás kiemelkedő szakembereit köszönthettük hazánkban, nyáron az egész világ házigazdái lehetünk. A vizes világbajnokság rendezésének elnyerése olyan sportdiplomáciai sikernek számít, amely még inkább megerősít minket abban, hogy az ország sportpolitikája jó úton halad” – tette hozzá.
Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke ismertette, hogy a szakmai csúcsösszejövetel vezető témái között szerepelt a médiajogok kérdése, a sportfogadási csalások jelentette kihívás és a nők helyzete a sportmédia világában, a hétfői és keddi konferencián 12 előadás hangzott el. A nemzetközi szakmai közösségnek bemutatkoztak a hazai rendezésű világesemények, a budapesti vizes vb, a cselgáncs-világbajnokság, a győri nyári ifjúsági olimpiai fesztivál, a Gyulai István Memorial és a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság.
A résztvevők megtekintették a többi között a nyári, budapesti vizes világbajnokságra épült Duna Arénát, továbbá a Puskás Akadémia futballstadionját, a felcsúti Pancho Arénát is.
“Tudjuk, egy sportújságíró számára a világesemények nem csak a felejthetetlen kikapcsolódás, hanem a megfeszített munka helyszínei is. Ezért fontos, hogy egy ilyen mozgalmas szezon elején a szakmát érintő fontos kérdések megtárgyalására lehetőséget teremtsünk, ahogy arra ezen a budapesti csúcstalálkozón is alkalom nyílt” – közölte Szabó Tünde.

MTI