hirdetés

Eltiltották a válogatott kapust, mert Spongya Bob-os naciban fotózkodott. Sosha Makani, az iráni Persepolis labdarúgócsapatának válogatott kapusa, kemény féléves büntetést kapott. A kinti vallási szokások  szerint a Spongya Bob Kockanadrág amerikai rajzfilmsorozat címszereplőjével díszített nadrágban díszelegni bizony szigorú büntetéssel jár.

makani iráni focista

Szigorú iráni törvények tiltják az efféle öltözéket, a büntetést hivatalosan a nem megfelelő magatartás miatt kapta a kapus, aki egy közösségi oldalon posztolta magától egy képet, mint kiderült, felelőtlenül. Az iráni állam cybercsoportja azonnal kiszúrta a bajt.

Makani nem először került összeütközésbe hazája törvényeivel, januárban azért került börtönbe rövid időre, mert olyan képet tett közzé, amelyen „kihívóan öltözködő nőkkel” pózolt. A rendőrség akkor azért vette őrizetbe, mert úgy ítélte meg, aki ilyen képet készít, az helyesli a prostitúciót. Most pedig az amerikai rajzfilmhős jellegű naci verte ki a biztosítékot. A sportoló szerintük már sportot űz az öltözködési szokások áthágásával.