hirdetés

Letette az állampolgársági esküt Asmir Suljic és Paulo Vinícius, a Videoton két labdarúgója. Igy két kiváló magyar állampolgárral lettünk többen főleg a focidrukkerek nagy örömére.

suljic-viniciusPéntek reggel Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt a Videoton két labdarúgója, Asmir Suljic és Paulo Vinicius. A ceremóniát a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András vezette le – számolt be az eseményről a vidi.hu.

Innentől kezdve magyar állampolgár a bosnyák, illetve brazil származású játékos, akikkel mostantól Suljic Asmir és Vinícius Paulo néven lehet találkozni. Ez a két “magyarosítás” a válogatott számára is előnyt jelenthet, s Vionicius már meg is kapta a szövetségi kapitány Bernd Storck behívóját.

Ahogy azt már elmondtam, remekül érzem magam Magyarországon, az elmúlt közel hat évben rengeteg fontos dolog történt az életemben, ami már ehhez az országhoz köt. Különleges nap az életemben a mai, az pedig egy másik megvalósult álom, hogy vasárnap csatlakozhatok a válogatott keretéhez – mondta Vinícius a fehérvári klub honlapjának.

Suljic esetében már bonyolultabb a helyzet, ugyanis ő még nem él életvitelszerűen öt éve Magyarországon, így  csak jövőre lehet a magyar válogatott tagja.

Nagy nap ez az életemben, megtisztelő, hogy mától magyar állampolgárnak mondhatom magam. Köszönettel tartozom a Vidinek és egész Magyarországnak, nagyon boldog vagyok! Ezzel a döntéssel az is biztossá vált, hogy felnőtt szinten a magyar válogatottat szeretném képviselni, remélem, lesz rá lehetőségem – fogalmazott Siljic.