hirdetés

Pénteken játssza utolsó hazai felkészülési meccset a válogatott a nyári Eb előtt. Jól megy a felkészülés, és nincs rajtunk nyomás, legalábbis a szövetségi kapitány, Bernd Storck szerint ez az egyik helyzeti előnyünk. Új fiúk vagyunk most az Eb-n, sok-sok év után. 

magyar válogatott-m,ti

Pénteken 18 órától utolsó hazai felkészülési meccsét vívja a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar fociválogatott. Az Elefántcsontpart elleni találkozót megelőzően az első ausztriai edzőtáborból szerdán hazatérő (aztán egy rövid szabadság után hétfőn oda visszatérő) válogatott két tagja, valamint Bernd Storck szövetségi kapitány tartott sajtótájékoztatót Telkiben.

A játékosok képviseletében megjelenő Nikolics Nemanja és Gulácsi Péter egyaránt boldog volt, és előbbi azt sem tagadta, hogy fáradt. Igaz, nem a Bad-Kleinkircheimben töltött napok miatt, amiből neki csak kettő jutott, hanem azért, mert a hosszúra nyúlt lengyel bajnoki szezon végén még egy kicsit meg kellett ünnepelni a Legia Warszawa bajnoki, valamint Nikolics gólkirályi címét.

A többiek az edzőtáborban, mi pedig kemény meccsekkel készültünk, illetve tartottuk magunkat formában, úgyhogy valójában nincs lemaradásunk – mondta Nikolics Nemanja.

Bernd Storck szövetségi kapitányon biztosan nem fog múlni az erős, egységes csapat kialakítása. Az első ausztriai edzőtáborban napi két-három edzést vezénylő szakvezető egyelőre 28 fős kerettel dolgozik, amelyből május 30-ig kell megneveznie a Franciaországba utazó 23 játékost.

Storck elmondta, hogy remek körülmények között készülhetett a csapat, amelynek Korcsmár Zsolt, Elek Ákos és Németh Krisztián személyében három – könnyebb – sérültje van, illetve két hiányzója is, ugyanis Priskin Tamásra még bajnoki meccs vár a Slovan Bratislavával, míg Stieber Zoltán a feljutásért játszik osztályozót a Nürnberg színeiben.

Fontos munkát végeztünk, még ha nem is volt teljes a keret, csak az utolsó néhány napban. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert Afrika bajnoka egy nagyon erős csapat. Persze éppen az volt a cél, hogy ilyen erős válogatott ellen tudjunk játszani. 4-3-3 felállásban játszanak, a portugálokhoz hasonlóan szeretik a fizikális játékot. Sok nemzetközi klasszis van a keretükben, azaz biztos, hogy nagy kihívás lesz felvenni velük a versenyt – mondta Storck kapitány.

A kapitány pénteken koncentrált játékot vár a mieinktől, fontos lesz, hogy mennyit tudjuk a labdát birtokolni. Szeretne egy, a horvátok elleni meccs második félidejéhez hasonló produkciót látni.

Franciaországban nincs kimondott célunk, de szeretnénk jól játszani, szeretnénk versenyben lenni a többi csapattal. Igazából mi vagyunk a csoport és a torna új fiúi Izlanddal egyetemben, éppen ezért nincs rajtunk semmilyen nyomás, felszabadultan játszhatunk – tekintett kicsit előre a kapitány.