hirdetés

Bernd Storck volt az egyetlen a magyar válogatott stábjában, aki közvetlenül a belgák elleni vereség után sem keseredett el. Töretlenül buzdította a magyar csapatot és a hazai szurkolókat: „Nagyon nagy ellenféllel játszottunk, de fiúk így is megpróbálták tartani a lépést”. A belgák szövetségi kapitánya pedig azt nyilatkozta, hogy a 4 gólos győzelmük ellenére sem nevezné könnyű meccsnek a vasárnap esti nyolcaddöntős mérkőzést.

Bernd StorckBernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sport-nak közvetlenül a belga–magyar meccs után ezt nyilatkozta: „Gratulálok a csapatnak, le a kalappal előttük azért, amit ezen a mérkőzésen és ezen az Európa-bajnokságon mutattak. Csodás teljesítmény volt, optimisták lehetünk, nagy jövő áll a magyar válogatott előtt.”

„Az egész Eb egy hihetetlen utazás volt, ezúttal egy nagyon erős ellenféllel játszottunk, a jobb csapat győzött. Sajnos az első félidőben nem voltunk elég bátrak, és bár a szünet után feljavultunk, korán jött az újabb gól. Megmutattuk, hogy tudunk játszani, hogy akarunk focizni és fejlődni, ez nagy pozitívum” – tette hozzá.

Kifejtette, hogy ilyen minőségű csapattal nem játszottunk, mindenki topklubban játszik, a világranglista második helyén áll Belgium. A válogatottja lépésről lépésre fejlődött és javult. Előfordult, hogy a játékunkon menet közben változtatni tudtunk. Ez előrelépés.

„Sikerült jó példát mutatni az országnak, hogy a fiatalokat miként sikerült felfuttatni. Néhány klubnál már jól dolgoznak Magyarországon. Örülnék, ha legalább az Európa Ligában játszanának a csapattagok, mert akkor nagyobb nemzetközi tapasztalatuk lenne.”

Korábban egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, a magyar emberek néha túl szkeptikusak és pesszimisták, azonban most megismerhette a szurkolói eufória állapotát is.

„Örülök, hogy boldoggá tettük az embereket, hogy visszaadtunk nekik valamit. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk küzdeni, és nemzetközi szinten is versenyben lehetünk bárkivel.”

 

magyarország-belgium

 

A belgák nem nevezték könnyű meccsnek a tegnapit

Marc Wilmots azt mondta, két dolgot várt a magyar csapattól. Dzsudzsák előretöréseit próbálták megakadályozni, és a pontrúgásokra is megfelelően figyeltek. Kitért Kleinheisler László sérülésére is, aki a bemelegítésnél váratlanul kiesett.

A meccs legjobbjának választott Eden Hazard kijelentette, ez volt eddigi legjobb meccse a belga nemzeti tizenegyben, de arra figyelmeztetett, hogy ezt a teljesítményt nem valószínű, hogy egyénileg és csapatszinten is meg lehetne ismételni a Wales elleni negyeddöntőben.