hirdetés

Stollár Fanni ragyogása
2017-04-08 12:00

Stollár Fanni a magyar tenisz szupernovája: felragyogott Charlestonban, fénye bevilágította az egész teniszvilágot, majd egy nap tündöklés után kihunyt – de nincs még vége semminek, sokat lépett előre így is a ranglistán. Lesz még ebből akkora győzelem is, hogy beléremeg az Univerzum, ha nem most, hát később.

A dolog úgy kezdődött, hogy a 18 éves magyar játékos csütörtökön a verseny negyedik kiemeltje, a márciusban Indiana Wellsben legjobbnak bizonyult, tavalyi wimbledoni elődöntős, orosz Jelena Vesznyina ellen nyert két szettben. Meglepetésszerű győzelem volt ez, senki sem számított, nem is számíthatott rá, hiszen Vesznyina 258 hellyel előzte meg a ranglistán a mi Fanninkat – de a végeredmény mégis: Stollár Fanny-Jelena Vesznyina (orosz, 4.) 7:6 (9-7), 7:6 (7-3).

Sajnos azonban szerdai bravúros győzelme után feladta a 776 ezer dollár összedíjazású tornát a nyolcaddöntőben. Feladta, mert fel kellett adnia, annyira megsérült a combja, hogy ápolásra szorul most is.

A selejtezőből főtáblára jutó magyar játékosra a nyolcaddöntőben a lett Jelena Osztyapenko várt. A ranglistán 66. játékos már túl erős volt Stollárnak. A 18 éves, párosban junior wimbledoni bajnok magyar játékos az első szettben nem igazán találta a ritmust, és bár első adogatójátékát megnyerte, a folytatásban Ostapenko dominált, és háromszor is elvette ellenfele szerváját. A lett 4:1-es vezetésénél Stollár ápolást kért, a bal combját bekötötték, majd 6:1-re elveszítette a nyitó játszmát. A második szettben egy játékon voltak túl a teniszezők, amikor Stollár jelezte, sérülése miatt nem tudja folytatni a játékot.