hirdetés

Magyarország 3-0-ra legyőzte Észtországot a női röplabda Európa-bajnokság budapesti csoportkörének első mérkőzésén. A meglepetés csapatnak számító észtek ellen Jan de Brandt mester lányai már a mérkőzés kezdetétől jól játszottak, és magabiztosan nyerték meg a torna első találkozóját. Folytatás szombaton Románia ellen, ami már egy nehezebb meccsnek ígérkezik.

 

Pénteken megkezdődtek a női röplabda Európa-bajnokság C csoportjának küzdelmei Budapesten. A magyar válogatott első ellenfele Észtország volt.

Észtország válogatottja története során először jutott ki az Európa-bajnokságra, a selejtezőben nagy meglepetésre megelőzték Finnországot és az Európa-liga-győztes cseh válogatottat is. A szövetségi kapitányuk szerint tanulni jöttek az Eb-re, de szeretnének a fiatal és lendületes csapatukkal meglepetést szerezni de szerencsére ezt nem ellenünk tették.

A két csapatot 3000 néző fogadta a Papp László Sportarénában, a Békéscsabáról érkezett szurkolók már a bemelegítés alatt felállva buzdították a csapatot.

A meccset simán hozták lányaink. Folytatás szombaton 20.30-kor  Románia ellen, amely az első meccsét elveszítette.