hirdetés

A női kajakosoknál Douchev–Janics Natasa, a férfi kenusoknál pedig Hajdu Jonatán nyerte a pénteki 200 méteres egyes versenyt a sportág első olimpiai válogatóján, Szegeden. Természetesen mindkét versenyző esélyesként indult a számok döntőjében így a papírforma ezúttal sem borult.

janics natasa-nso

Douchev–Janics szoros küzdelemben győzött, de végig uralta a futamot, és magabiztosan nyert. A második helyen a 21 éves, ifjúsági világbajnok Lucz Dóra végzett, így ebben a számban ők ketten utazhatnak majd a jövő hétvégi, duisburgi világkupára, amely a válogató második fordulója lesz számukra.

Nagyon jól sikerült az eleje, erre nem számítottam, a végén pedig már éreztem, hogy meglesz, bár fogyott az erőm – mondta a 33 éves, háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki hozzátette, hogy le a kalappal a fiatalok előtt! De én azért még megpróbálom az utolsókat rúgni. Örülök, hogy utazhatok Duisburgba és harcolhatok az olimpiáért.

Az ugyancsak ifjúsági világbajnok Hajdu Jonatán rögtön a rajt után az élre állt, és végig vezetve lett első, bár majdnem meglepte őt a remekül hajrázó Nagy Péter, aki mindössze 18 századmásodperccel lemaradva lett második.

Az erős szembeszél miatt mindannyian belassultunk a végén, így a célban nem is tudtam, hogy hányadik lettem – árulta el a tavaly ősszel betegeskedő Hajdu, aki azt mondta: a 2015-ös formájától még messze van, de úgy érzi, jó úton jár.

Az olimpián nem szereplő női C-1 200 méteres számban is most rendezték az első kört – amely az Európa-bajnokságra válogat –, ebben a versenyben a győriek kenusa, Lakatos Zsanett ért elsőként a célba.

A szerdától péntekig rendezett válogatón a 12 olimpiai számból 10-ben bonyolították le az első fordulót, a négyesek majd a második versenyen szállnak vízre. A második kört részben a jövő hét végén, a duisburgi világkupán, részben június 10–12-én rendezik, ez utóbbi viadal után válik majd teljessé a riói csapat.

(Fotó: NSO)