hirdetés

Az Eb hátralevő részében lép életbe az új szabály, ha a kapus előremozdul a tizenegyes közben, nem csak sárgát kap, újra elvégzik a büntetőt.

Kapus előrevetődésPiergluigi Collinától, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetőjétől szigorú szabályértelmezést kértek a pénteki megbeszélésen, hiszen a szombaton kezdődő kieséses szakaszban tizenegyespárbajok is előfordulhatnak.

Azt mondta, sajnos már előfordult egy hiba a kontinensviadal korábbi szakaszában, a horvátok kapusa, Danijel Subasic ugyanis 1-1-es állásnál előrevetődve hárította a spanyol Sergio Ramos büntetőjét a horvátok által végül 2-1-re megnyert harmadik fordulós csoportmérkőzésen.

Collina szerint amennyiben hasonló eset következne be a kieséses szakaszban, a büntetőt meg fogják ismételtetni és a játék szabályai szerint a kapust meg fogják büntetni.

A kontinensviadalon 44 év után szereplő magyar válogatott vasárnap este a belgákkal mérkőzik a nyolcaddöntőben. Azt a találkozót a szerb Milorad Mazic vezeti majd. Kassai Viktor legközelebb negyedik játékvezetőként a horvát–portugál összecsapáson lesz érdekelt szombaton.