hirdetés

Kicsit több mint 600 ezer forintos büntetést szabott ki a Palermo támadójára, Sallai Rolandra az olasz labdarúgó-szövetség, miután a játékost műesésért kiállították az Udinese elleni, 3-1-re elveszített hazai bajnoki mérkőzésen.
sallai-palermoA Puskás Akadémiától Palermóba igazoló magyar csatár az Udinese elleni olasz bajnoki összecsapás hajrájában kapott játéklehetőséget. Ugyan már többször is bizonyítani tudta Sallai, hogy képes a padról beállva biztató teljesítménnyel előrukkolni, a csütörtöki bajnokin viszont ennek sajnos éppen az ellenkezőjére került sor. Mindössze néhány perccel azután, hogy a csatár a 75. percben sárga lapot kapott egy szabálytalanság után, egy tizenhatoson belüli műesésért kiállította őt a játékvezető.

– Jó tanulópénz volt, többé nem csinálok ilyet, ha már lesz egy sárgám, de nem rágódom rajta, inkább előretekintek. Két ember között egy csellel, nagy lendülettel betörtem a kapu elé, és hirtelen úgy döntöttem, ahogy. Van ilyen a futballban, nálam sokkal jobb játékosokkal is megesett már hasonló, úgyhogy dolgozom tovább, előrenézek. Edzőnk, Roberto De Zerbi is azt kérte a meccs után, hogy nyugodjak meg, egyébként is folyamatosan biztat, többször elmondta már, jó játékosnak tart és látja, hogy fejlődök. Előbb-utóbb beérik az elvégzett munka gyümölcse – válaszolta Sallai Roland.

A játékosnak piros lapja miatt automatikusan ki kell hagynia a Cagliari ellen vívott, hétfői olasz bajnoki mérkőzést, valamint a műesés miatt további 2000 eurós, azaz nagyjából 620 ezer forintos büntetést is kapott a szövetségtől.