hirdetés

A Ferencváros kedden hazai pályán 3-1-re kikapott a Bajnokok Ligája selejtezőjében Qarabag ellen. A zöld-fehérek így kiestek a BL selejtezőből de olyan nagy baj nincs, hisz mehetnek tovább az Európa Ligában. Az azeriek jobbak voltak mint Tokmac-ék és simán lefutották a magyar bajnok sztárjait.

 

Azerbajdzsánban 1-1-re végződött az első meccs, mivel azonban az UEFA eltörölte az idegenben szerzett gólok szabályát, a Fradinak döntetlen esetén sem kell számolgatnia, csak készülni a hosszabbításra. A bakui meccsen megsérült védőpárost lecserélte Sztanyiszlav Csercseszov, egyébként változatlan az FTC kezdőcsapata.

A Qarabag meglepte a Fradit letámadásával és agresszív focijával, az emiatt elkövetett hibákból pedig vezetést szerzett. Ezután apránként átvette az irányítást a Ferencváros, helyzeteket is kidolgozott, de Boli lövését és Tokmac ziccerét is megfogta Mahammadalijev kapus. A hajrában felvátva forogtak veszélyben a kapuk, de 1-0-ra a Qarabagé lett az első 45 perc.

Megtolta a második félidő elejét is a Qarabag, de most számított rá a magyar csapat. Mire átvette az irányítást a Fradi, már meg is kapta a második gólt, egy látszólag vaktában előre vágott labdából verte meg Knoestert Kady, Wadjinak csak egy lépésről kapuba kellett pofoznia a labdát. Ezután ölte a focit és az időt is a Qarabag, a kitámadó Fradi viszont hátul egyre sebezhetőbb volt és a hajrában teljesen szét is szedte a zöld-fehéreket a vendég együttes, a kegyelemdöfést Wadji vitte be a 78. percben. A Fradi azért még küzdött és a hajrában sikerült egy gyors labdaszerzés után szépíteni, de 3-1-re kikapott az FTC és kiesett a BL-ből.

 

( Horváth Szabolcs )