hirdetés

A portugál Sporting Lisboa ellen avatja fel új stadionját az MTK labdarúgócsapata. A kék-fehér gálát azonban sok minden berányékolta. Volt egy pornófilmes botrány, többszöri időpont a megnyitásra, és most az is borzolta a kedélyeket, hogy a portugálok nem a legerősebb kerettel érkeztek. 

mtk-stadionA kék-fehérek bíznak benne, az elkövetkező évtizedekben szép eredményeket érnek majd el otthonukban, igaz, az új Hidegkuti Nándor stadion az eddig tapasztaltak alapján inkább egy elátkozott arénának tűnik.

Azért a lisszaboniakra esett a választás a nyitómeccs kapcsán, mert ezzel a klubbal játszotta egyetlen jelentősebb nemzetközi kupadöntőjét az MTK, még 1964-ben a KEK-fináléban megismételt találkozón győzött a Sporting. Ám most kérdés, mennyire elkötelezett a portugál egyesület a gála iránt.

Korábban arról volt szó, hogy a legerősebb keretével érkezik a klub, soraiban Európa-bajnokokkal, azonban néhány nappal a világbajnoki selejtezők után nem tudni, kit szeretne pihentetni a vezetőedző. Ráadásul ugyancsak ma kupameccset játszik a gárda a másodosztályú Famalicao otthonában, vagyis bizonyára nem a gálameccs lesz a legfontosabb. A jegyárak 5900–18 800 forint között mozognak, márpedig ez akkor sem lenne kevés, ha a Bajnokok Ligája-szereplő ellenfél nem a tartalékjaival érkezne.

A Spor­ting képviselői a napokban arról tájékoztattak bennünket, hogy a korábban október tizenhatodikára, vasárnapra tervezett kupamérkőzésüket a portugál szövetség három nappal korábbra tette. A lisszaboni klub a másodosztályú ellenféllel megvívandó találkozóra tekintettel állítja össze az MTK elleni barátságos összecsapásra a keretét – közölte az MTK.

Ám nem csak ez jelentett gondot az új MTK-aréna előkészületei során. Eredetileg szeptemberre volt kitűzve a találkozó időpontja, de többször is csúsztatták azt az építkezés, illetve zsidó vallási ünnep miatt. A kapuk mögé meglepetésre nem került lelátó, hanem hatalmas szürke betonfalakat húztak.

Az eredményjelzőt pedig egy kemény pornófilm vetítésével tesztelték – még kínosabb az ügyben, hogy felvétel is készült az esetről. Ráadásul egy kimutatás szerint, az 5014 férőhelyes stadion idehaza a legdrágább futball-létesítménynek számít: az ár/férőhely összevetés alapján a 7,5 milliárd forintból felépülő MTK-pálya székenként 1,5 millió forintba került.

Az ünnepség programja
16.30 Kapunyitás
17.30 Újra itthon – megnyitóünnepség
19.30 Ünnepélyes megnyitóbeszédek
19.55 Csapatok köszöntése
20.00 MTK Budapest–Spor­ting C. P. mérkőzés MTK-stadion