hirdetés

Koronavírus ütötte fel a fejét a férfi Extraligában szereplő DSE röplabdásainál. Az Esti Újság úgy tudja a csapat vezetése már jelezte a bajt a szövetségnek és lemondták a következő meccseket is, még a Magyar Kupában is. A dunaújvárosi alakulat eddig az Extraliga meglepetés csapata volt, hisz a harmadik helyen állt egy vereséggel.

 

Baj van Dunaújvárosban. A férfi röplabdások közül ugyanis pár játékosnak pozitív lett a tesztje. A DSE az Extraliga újonca volt és eddig meglepetés csapatként a harmadik helyen álltak egy vereséggel. Azaz nagyon jól indult a bajnoki rajt az újvárosiaknak, akik ausztrál és kanadai válogatott játékossal erősítettek. A koronavírus azonban most mindent elronthat, hisz a 10 napos kihagyás mellett több hét is eltelhet, mire versenyengedélyt kaphatnak a játékosok.

Sajnos a hír igaz, pár játékosunk koronavírus tesztje pozitív lett. Így mindenki karanténban van. A tesztelések elkezdődtek a felnőtt csapatnál és a stáb tagjainál. Holnapra okosabbak leszünk. Mindenki karanténban van otthon. Nem jött ez jókor, hisz az Extraligában eddig szépen szerepeltünk, a Magyar Kupában is halasztanunk kellett. Bízakodunk mást nem tehetünk egyenlőre.-mondta Tomanóczy Tibor a DSE vezetőedzője.

Az idei extraliga nem indult más csapatoknál sem zökkenőmentesen, hisz több csapat is szenvedett a koronavírus miatt. Pedig a járvány második hulláma még be sem robbant igazából. A csapatok így a DSE is örült, hogy a bajnokság elindult, nem lett leállás, védekeztek is, hisz a hazai meccsekre csak maszkban lehetett belépni és hőmérséklet mérés után. Azonban ez is kevésnek bizonyult.

 

(Turi)