hirdetés

A Rossi csoda tovább tart és már nemcsak a Holdról, a Marsról is látszott a magyar futball válogatott történelmi 4 gólos győzelme az angolok felett. Sallaiék újabb történelmet írtak a Nemzetek Ligájában és erre még Puskás Öcsi bácsi is csak annyit mondana szép volt fiúk. A halálcsoportban pedig első helyen áll a magyar válogatott amit a britek egy jó ideig nem fognak megemészteni.

 

A magyar válogatott meglepetésre 4-0-ra vert az angol csapatot a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. A wolverhamptoni mérkőzésen Sallai Roland duplázott, majd a kitámadó hazai együttesnek Nagy Zsolt átlövésből, Gazdag Dániel pedig okos emelésből talált be.

A magyar válogatott óriási meglepetésre 4-0-ra legyőzte az angol csapatot a Nemzetek Ligája A divíziójában.
Nem kezdődött túl barátságosan a találkozó, mivel a hazai drukkerek hangosan kifütyülték a vendégeket, a himnusz alatt pedig azt énekelték, hogy rasszista barmok vagyunk. Ezután elkezdődött a mérkőzés, rögtön egy nagy angol helyzettel Reece James beívelését Jarrod Bowenfejelte kapura, de Nagy Zsolt blokkolni tudott. Ezután a hazai csapat dominált, de a magyarok nagyon fegyelmezetten védekeztek, ráadásul korán be is találtak. Szoboszlai Dominik szabadrúgása pattogott Sallai elé, aki combbal levette, majd a kapuba bombázott.

Hasonlóan zajlott a félidő további része is, az angolok támadtak, a magyarok védekeztek, de nagyon kevés helyzet, helyzetecske jött össze. Előbb Kalvin Phillips fejelt majdnem öngólt, amit James kifejelt, majd a túloldalon Willi Orbán is rizikós fejest választott, de Dibusz Dénes hárított.

Térfélcsere után sem változott a játék képe, de az angolok érezhetően próbáltak jobban nyomni, de kevés ígéretes helyzete akadt. Hamar reagált Marco Rossi, frissített a középpályán, de a legjobb húzása mégis Ádám Martin beállítása volt, aki azonnal villant. A cserecsatár kibirkózott egy helyzetet, majd Sallait ugratta ki, aki a kilépő kapus mellett ütemtelenül talált a kapuba. Innentől kapkodó, heves, türelmetlen lett a hazai együttes, a magyarok előtt több lehetőség adódott. Harry Kane fejese volt a legkomolyabb lehetőség, de ez a felső lécen csattant. Nego elhibázott fejese után Nagy Zsolt bikázta a jobb alsóba Ádám legurítását, majd Gazdag Dánielről előbb megkapta második sárga lapján Stones, később pedig pimaszul átemelte Aaron Ramsdale-t egy hatalmas kiugratásból, ezzel beállítva a 4-0-ás végeredményt.

A magyar válogatott 1953 után nyert újra Angliában mérkőzést.

Az Opta pedig arra is rámutatott, hogy még soha nem szenvedett ekkora különbségű vereséget az angol válogatott hazai pályán anélkül, hogy betalált volna.

Jól mutatja, mennyire frusztrálta az angolokat a helyzet, hogy kifütyülték saját csapatukat, miközben a magyar szurkolók már olléztak a passzoknál.S igen, Szalaiék ma edukáltak, ahogy azt a kormányközeli barátaink mondanák művelten, mi azonban maradunk az oktattak szónál. egyrészt érthetőbb és magyarabb..

A nap másik mérkőzésén Németország 5-2-re ütötte ki Olaszországot, vagyis négy forduló után Magyarország vezeti a csoportot.

( Csákány Tibor )

fotó: nso.hu