hirdetés

Hatalmas bravúrt ért el a magyar futball válogatott a Nemzetek Ligájában. Nemcsak Anglia fiait győztük le 60 év után, de vezetjük is a csoportot, mert a németek az olaszokkal csak döntetlenig jutottak. Szoboszlaiék példát mutattak a majd 30 ezres gyermek szurkolóknak, hogy sosem szabad feladni és mindig van remény.

 

A magyar labdarúgó-válogatott először szerepel a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában, az A-ban, és egyből egy hatalmas bravúrral kezdett, mivel legyőzte az Eb-ezüstérmes Angliát.

A mérkőzés hivatalosan zárt kapusnak számított, de az MLSZ közbenjárása révén 30 ezer, 14 éven aluli gyerek ott lehetett a Puskás Arénában. A kezdőrúgás előtt az angolok a jó ideje megszokott módon letérdeltek, ezzel tiltakozva a kirekesztés minden formája ellen, a lelátóról pedig szórványos füttyszó és pfujolás hallatszódott. MIndez fura volt, hisz csak gyerek szurkolók voltak.

Nos a vendégek az első tíz percben energikusan kezdtek, de aztán magára talált a magyar csapat, amelynek a szünetig két lehetősége is volt, az elsőnél Szoboszlai pöckölését Coady a gólvonal elől vágta ki, majd Szalai Ádám szenzációsan látta meg, hogy Pickford messze kinn áll a kapujából, de az emelése végül mellé szállt.

A második félidő elején Gulácsinak védenie kellett a csereként beállt Saka éles szögből leadott lövésénél, de innentől átvette az irányítást a magyar válogatott.

A meccs kulcsjelenete a 65. percben érkezett el, amikor a szintén a kispadról beszálló James lenyomta a 16-oson belül Nagy Zsoltot, a megítélt büntetőt pedig Szoboszlai a jobb sarokba lőtte.

A hátralévő időben az angolok rákapcsoltak, de nagy ziccere így is a magyar csapatnak volt, ám a Kleinheisler lövése utáni kipattanót Schäfer 7 héterről az égbe lőtte. A magyar válogatott 60 év után tudott újra nyerni Anglia ellen.

 

( Csákány )