hirdetés

Szegény embert az ág is húzza, igaz ez a közmondás bizony mostanság a Mercedes német pilótájára, Nico Rosbergre. A hockenheimi futamon ugyanis elromlott stopperóra, és amikor kiállt az 5 másodperces büntetésre, tíz lett belőle, s emiatt veszítette el a dobogós esélyeit. Ez már nem az első ilyen fiaskó, aminek a szenvedő alanya Rosberg. Múltkor az egyik kerékcseréjét rontották el, aztán Hamilton ment neki, és épp csak be tudott kullogni a célba.

rosberg elrontott bünmtetés

Rosberg a bírák és ellenőrök szerint a versenyen szabálytalanul előzte meg Max Verstappent, a hajtűkanyarban leterelte a pályáról a hollandot, amiért öt másodperces időbüntetést kapott. Ezt a harmadik kerékcseréjénél töltötte le, de öt helyett nyolc másodpercet állt a garázsa előtt, mielőtt lecserélték a négy kerekét.

Hiszik vagy sem, még a Formula–1-ben is elromolhat egy csapat stopperórája. Ez történt, aztán inkább túl sokat vártunk, biztos legyen, hogy letelt az öt másodperc. Nem hiszem, hogy ezen múlt, Nico egyébként is negyedik lett volna. Ez ilyen verseny volt, rosszul rajtolt, az első kerékcserénk lassú volt, és az autója sem volt elég gyors ahhoz, hogy megelőzze a Red Bullokat – mondta Toto Wolff csapatfőnök.

(Forrás: NSO–Esti Újság)