hirdetés

Kő bunkó volt Cristiano Ronaldo, aki az Evertontól elszenvedett vereség után egy autista fiú kezéből kiütött egy telefont. Az egyik legnagyobb gyermekek megsegítésére szakosodott alapítvány a Save the Children ki is zárta a sztárt a szervezetből.

 

Az Evertontól elszenvedett vereséget követően Ronaldo kiverte egy 14 éves autista kisfiú kezéből a mobilját. Tette nem maradt következmények nélkül, máris van, ahol a továbbiakban nem hajlandóak együtt dolgozni az Aranylabdás focistával.

Ronaldo cselekedete mindenkit sokkolt, a többség elítéli a viselkedését.

Sőt már meg is van az első súlyosabb következménye a sportoló kirohanásának, ugyanis brit sajtóértesülések szerint kirúgták a Save the Children nevű jótékonysági szervezetből.

A Save the Children azért küzd, hogy megvédje a gyerekeket, illetve gondoskodjon arról, hogy mindig biztonságban érezzék magukat. Úgy vélik, a Manchester United játékosának lépése ellentmond mindannak, amit a jótékonysági szervezet képvisel, így arra a döntésre jutottak, hogy megválnak a portugál csatártól, aki 10 éven keresztül volt a csoport tagja.

A közösségi médiában közzétett bejegyzésében Ronaldo természetesen bocsánatot kért a viselkedéséért:

„Sosem könnyű kezelni az érzelmeket olyan nehéz pillanatokban, mint amilyenekkel most nézünk szembe. Ennek ellenére mindig tisztelettudónak, türelmesnek kell lennünk, és példát kell mutatnunk minden fiatalnak, aki szereti a szép játékot. Szeretnék elnézést kérni a kirohanásomért, és ha lehetséges, szeretném meghívni a szurkolót, hogy nézzen meg egy meccset az Old Traffordon a fair-play és a sportszerűség jeleként” – olvasható a posztban.

Jake Hardign, az autista kisfiú édesanyja azonban azt mondta, a fia, aki sokkos állapotban volt, hallani sem akar arról, hogy visszatérjen futballmeccsre.

A merseyside-i rendőrség megerősítette, hogy mindkét klubbal beszélnek és kivizsgálják az incidenst.

(CsT)