hirdetés

A franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság fináléját eldöntő Eder a franciák elleni vasárnapi mérkőzés után elárulta, hogy Cristiano Ronaldo előre megmondta neki, hogy ő szerzi majd a győzelmet érő gólt. Így lehet, hogy a portugálok trénere csak ezért tette be Edert a csapatba.

eder-ronaldo

Portugália megszerezte a régen áhított Eb-győzelmet. A meccs főhőse pedig egyértelműen a fiatal csatár, Eder volt, akit az egész Eb ideje alatt mindössze 15 percet játszott. Így sokan meg is lepődtek, amikor Santos mester beállította a fiatal tehetséget.

– Akárcsak az egész csapat, ő is erőt, energiát adott nekem, ami nagyon fontos volt – értékelt a támadó, aki a 79. percben állt be Renato Sanches helyére. Azóta, hogy Fernando Santos behívott a keretébe, minden tőlem telhetőt megtettem. Tudtam, hogy egy ilyen pillanat bekövetkezhet – mondta Eder.

A 25. percben sérülés miatt lecserélt Cristiano Ronaldo a hosszabbításra visszajött a kispad mellé, és a szövetségi kapitány mellett biztatta társait és hajszolta bele őket a győzelembe.