hirdetés

Rejtélyes tragédia
2017-03-28 15:00

Kiss Zoltán egykor kiváló amatőr ökölvívó volt nehézsúlyban. Négyszer is megmérkőzött a legendásan jó, olasz bokszolóval Giacobbe Fragomenittel, akit háromszor sikerült is legyőznie, ami akkoriban nagyon nagy szó volt és nemzetközi szinten is sokat beszéltek róla.

Az egyetlen vereségét ellene, pont a Budapesti VB-n szenvedte el. Igaz a bírók 10-10-es döntetlent hoztak ki, de a segédpontok sajnos az olaszt segítették, pedig ha ez a meccs meg lett volna, akkor Zoli nyakába akasztották volna a VB bronzérmét.

Megpróbálkozott a profik világában is és két meccsből két győzelmet ért el, de ezekre nem volt igazán büszke, mindig azt mondta, hogy gyengék voltak az ellenfelei.

Amikor befejezte aktív pályafutását, a Hűvösvölgyben nyitotta meg sörözőjét. Minden tele volt itt megszerzett kupáival, érmeivel, ereklyéivel. Szerettek hozzá járni az emberek, mert jó vendéglátó volt és ezt is nagyon komolyan vette, mindent a vendégekért. Beszélgetett a betérőkkel, szívesen hajlandó volt régi nagy csatáit is feleleveníteni ekkor.