hirdetés

Megszólalt a Fradi sztáredzője Szergej Rebrov a klub elhagyásáról szóló hírekre. Az ukrán mester állítja ő nem mondott fel és nem is ment más klubhoz egyelőre. Így érkezik is vissza a csapat első június 8-ai első edzésére.

 

Bár az FTC elnöke Kubatov Gábor, május 19-én az Origónak adott interjúban elárulta, a szerződéshosszabbításra váró Rebrov valójában már februárban felmondott, most picit értetlenül állunk a Zibra nevezetű ukrán lapnak nyilatkozó edző mondatai előtt.Rebrov ugyanis állítja ő nem mondott fel, sőt jön is az általa közölt 8-ai első edzésre.

“Mint minden esetben, részben mindenkinek igaza van. Sokáig hallgattam, olvastam a cikkeket a sajtóban, de nem akartam kommentálni ezeket, mert tiszteletben tartom a szerződésemet. De úgy tűnik, hogy itt az ideje, mert nagyon zavar a helyzet. Néhány részletben nem értettem egyet a Ferencváros átigazolási gyakorlatával és ezt jeleztem Kubatov Gábornak.Azt gondolom, hogy három bajnoki cím, Európa Liga és Bajnokok Ligája szereplés után jogom van elmondani a véleményemet az igazolások előtt. Az elnök megnyugtatott, hogy a beleegyezésem nélkül nem igazolunk, de ezután a klub ismét igazolt egyet” – olvasható az Üllői129.hu oldal által lefordított interjúban.

Rebrov ezt követően menedzserén, Varga Sándoron keresztül jelezte, hogy ilyen feltételek mellett nem szeretne a Ferencvárosnál dolgozni, de “szó sem volt szerződésbontásról és távozásról”, álltja határozottan. Rebrov elmondása szerint tisztázni szerette volna a helyzetet, erre azonban négy hónap alatt nem került sor.

Az én terveim szerint a Ferencváros június 8-án térne vissza a szabadságról, de tudom, hogy a sportigazgató június 4-ére hívta vissza a stábot és a játékosokat.Előszöris csak találgatni lehet, hogy [miért akarják, hogy felmondjak], másrészt a kompenzáció nem olyan nagy. Messze van a milliótól, amiről szó van. De számomra ez elvi kérdés, mert nem akartam elhagyni a Ferencvárost, szívesen dolgoztam ott. De ha a klub mást kér a játékosoktól, mint amit megbeszéltünk, az azt jelenti, hogy a klub döntött. Én arra készülök, hogy nyolcadikán térek vissza Budapestre, a korábbi terveknek megfelelően. Akkor talán lesz magyarázat.-mondta Rebrov.

“Vannak ajánlataim, de egyelőre mindenkinek ugyanaz a válaszom – érvényes szerződésem van a Ferencvárosnál. Amint ez felbontásra kerül, tárgyalhatunk” – zárul az interjú.

(csákány)