hirdetés

Főlényes győzelemmel nyert a Fradi Pozsonyban és jutott tovább a BL selejtező következő körébe. Bár egy ici picit megremegett a léc, amikor a Slovan a második félidőben szépítőgólt lőtt és hosszabbításra állt az eredmény de szerencsére a szlovák csapat mestere ezúttal rosszul cserélt és a Fradi gőzhenger beindult, gyorsan lőtt is a zöld-fehér alakulat még két látványos gól.

 

Kellemes meglepetést okozott Csercseszov mester és csapata Pozsonyban. Az FTC simán lőtt két gólt a pozsonyiak hálójába és már már eldőlni látszott a magyar siker . A Slovan kapura sem rúgott, és komoly veszélyt sem jelentettek Dibusz kapujára. S bár a zöld-fehér alakulat tulajdonképpen uralta a Slovan elleni találkozót azért maradt pár perc izgalom a meccs végére, hisz a Slovan Bratislava egy szögletrúgásból gólt szerzett a második félődő közepén. Így pedig hosszabbításra állt a meccs, aminek bizony nem sok fradista örült, sőt sokakban eljött az Üllői meccs rémképe is. Azonban most a szlovák mester bizony nem jól cserélt, igen ami egy hete bejött Weissnek, most Bratislavában nem működött és szerencsére a Fradi is felébredt . Így pikk-pakk lőttek is még gólt a Slovan hálójába és végleg eldöntötték a továbbjutást, plusz 30 perc lejátszása nélkül.

A siker azért is örömteli és édes a zöld-fehéreknek, mert 30 éve, 1992-ben éppen 4-1-re kapott ki riválisától azon az emlékezetes és egyben véres meccsen.

Akkor, 1992 szeptemberében nem csupán a súlyos vereség, de a rendőrök erőszakos fellépése is beégett a szurkolók emlékezetébe, így nem véletlen, hogy a helyi erők nagyon készültek, hogy ezúttal semmi reváns ne történhessen meg – legalábbis a pályán kívül és a lelátón.

Dibuszékat 1000 szurkoló kísérte el , akik az első félidőben boldogan láthatták, hogy a 20. percben Boli ledolgozta a hátrányt, Zachariassen pedig már meg is fordította az állást.

A hazaiak már a hosszabbításra készültek, úgy próbáltak cserélni és frissíteni az utolsó percekben, de a magyar bajnok nem szeretett volna túlórázni: a 89. percben Traoré közelről, a ráadásban Laidouni is betalált, beállítva az 1-4-es győzelmet.

A Fradira a BL-selejtező következő körében az azeri Qarabag vár, amely a hazai egygólos győzelmét követően hosszabbításban 2-2-es döntetlent játszott a svájci aranyérmes FC Zürich otthonában.

 

( Cs.T.)